//Plugins sense CDN ?>
L'Àrea de Gestió del Medi de l'Agència Catalana de l'Aigua ha lliurat a l'Ajuntament de Vilanova un informe sobre el vessament "d'aigües de coloració negrosa" que va tenir lloc el passat 11 de setembre i que va provocar la mort de desenes de peixos al Parc Fluvial. Ho atribueixen a l'efecte de la pluja.
Gairebé tres mesos després de l'incident, l'ACA ha remès un document al consistori vilanoví en què assegura que el vessament es va produir per "un augment sobtat i significatiu del cabal a causa de l'episodi de pluja". Així, segons aquesta versió, les aigües dels quatre municipis que arriben a l'estació depuradora per gravetat i recullen les aigües residuals i pluvials, que aquest dia van ser molt intenses, entre 9 i 15 litres per metre quadrat, van activar els sobreeixidors que existeixen al llarg de la xarxa de col·lectors provocant que molta d'aquesta aigua anés a parar directament al riu.
Aquesta circumstància assegura l'informe de l'ACA, "es dóna en moments molt puntuals com els episodis de pluja significatius del passat mes de setembre". Aquesta aigua, que no és possible que entri al col·lector s'aboca a la llera molt diluïda i, per tant, "l'afecció al medi, és puntual i mínima", consideren des de l'agència, malgrat que no van ser pocs els peixos morts que es van recollir al llarg de la jornada i en dies posteriors. Segons explica l'ACA, l'actuació dels sobreeixidors és molt important per evitar, per exemple, inundacions als baixos dels immobles i és la solució que es dóna habitualment quan es dissenyen aquestes plantes davant les entrades sobtades d'aigua.