TORNAR

S'inicia la 3a fase de la Millora del Barri de Sant Agustí

Se centrarà en l’estímul de l’activitat social i econòmica

societat
Dimecres, 15 maig 2013. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Pla de Millora del Barri de Sant Agustí d’Igualada afronta aquest any 2013 la seva recta final amb la posada en marxa de la tercera fase. Aquesta té com a objectius la dotació d’equipaments d’ús públic i el reforç de les accions de dinamització social i comercial iniciades ja en l’etapa anterior.

Barri de Sant Agustí

Es va iniciar l’any 2006 com un dels programes impulsats arreu del país per la Generalitat de Catalunya, conseqüència de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial, aprovada l’any 2004 com a resposta a la necessitat de “rehabilitació integral dels barris per evitar riscos i per millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees”.

La seva primera etapa, centrada bàsicament en la reurbanització dels carrers i places d’aquest espai, va finalitzar el 2010. La segona, acabada el passat 31 de desembre de 2012, es va centrar fonamentalment en la dinamització social, cultural i comercial del barri i ara, la tercera, que comença aquest any 2013, té com a objectius la dotació d’equipaments d’ús públic i el reforç de les accions de dinamització social i comercial iniciades ja en l’etapa anterior.

Segons ha explicat aquest dimecres el regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, Jordi Pont, la Generalitat “ens ha concedit una pròrroga fins l’any 2016 per a seguir implementant les accions i inversions que considerem necessàries” i alhora “se’ns ha permès ampliar l’àmbit d’actuació del Pla, incloent-hi el Museu de la Pell i el Museu dels Traginers, que volem que esdevinguin equipaments cívics i culturals d’ús col·lectiu molt vinculats al barri de Sant Agustí”. La prioritat, doncs, continua sent “tornar l’activitat social i econòmica a aquesta històrica zona d’Igualada”.

La tercera fase contempla invertir en quatre anys 2,3 milions d’euros –la meitat aportats per la Generalitat i la meitat per l’Ajuntament– per diferents conceptes i programes. Concretament, 500.000 euros es destinaran a la reurbanització de la plaça Castells, la travessia de Sant Domènech i els carrers al voltant de la plaça dels Traginers; 600.000 euros a millores del Museu de la Pell en els edificis de Cal Boyer i l’adoberia J. Bella, 200.000 euros a noves mesures de suport per a l’obertura, reforma i rehabilitació de comerços i, finalment, un milió d’euros a la consolidació de programes culturals i al manteniment de les polítiques de millora social i econòmica que ja es duien a terme fins ara. L’ampliació de l’àmbit d’actuació del programa inclou, doncs, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i la plaça dels Traginers, incloent-hi el Museu dels Traginers, dos espais que es volen convertir en equipaments molt vinculats a Sant Agustí.

Anteriorment, en la primera fase entre 2006 i 2010, es van invertir 3 milions d’euros en la reurbanització de carrers i places, 625.000 euros en la rehabilitació d’edificis d’ús residencial i 550.000 euros en accions de formació, inserció laboral i mediació, entre altres. En la segona fase, entre 2011 i 2012, s’han invertit 310.000 euros en programes de dinamització cultural i 45.000 euros més en ajuts per l’obertura i reforma de comerços.

Pont valora positivament les tasques dutes a terme fins ara pel que fa a la reurbanització dels espais públics “amb un arranjament de places i carrers que era molt necessari”, i també les accions d’estímul comercial i els programes de dinamització social i cultural. El fet d’haver-hi portat activitats de la Festa Major, La Mostra o el festival Anòlia “ajuden a crear progressivament un clima d’activitat i de dinamisme del qual Sant Agustí estava cada cop més mancat”. Lamenta, però, l’arribada de la crisi, que ha alentit l’activitat econòmica, no només a Sant Agustí sinó al conjunt de la ciutat i el país.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.