TORNAR

Ja està disponible el Calendari del Bon Consumidor 2025 d'Eixarcolant

Hi trobareu 12 receptes amb plantes silvestres, una per cada mes, per transformar el futur de manera sostenible

societat
Dilluns, 30 desembre 2024. 10:20. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Un any més, el Col·lectiu Eixarcolant presenta el Calendari del Bon Consumidor 2025, una nova edició que posa en relleu la cuina de les plantes oblidades al nostre entorn. A més, esdevé una eina per ajudar-nos a descobrir nous ingredients i reflexionar sobre la seva temporalitat. 

Enguany, el calendari ens presenta un recorregut per 12 receptes de temporada elaborades amb una planta silvestre comestible o varietat agrícola tradicional, adaptades a la temporada. A final d'any pots retallar per les marques i guardar el receptari. A més, aquesta edició inclou una pràctica graella de fruites, verdures i plantes silvestres comestibles de temporada, una eina per a grans i petits que, un cop finalitzat l'any, es pot conservar com a instrument de consulta. Amb aquest calendari-receptari, Eixarcolant torna a destacar la importància de consumir aliments locals i de temporada, tot recuperant un patrimoni culinari. 

Els beneficis obtinguts de la comercialització del Calendari del Bon Consumidor,  es destinaran íntegrament a projectes de recuperació de plantes oblidades i a la construcció d'un nou model agroalimentari. Aquest calendari és un reflex més de la tasca d'Eixarcolant per transformar el model alimentari actual cap a un futur més respectuós i sostenible.

Aquesta edició ve amb una nova estètica de la mà de Jaume Enrich, un il·lustrador igualadí que ha donat un estil fresc i replet de colors vius que ens apropa visualment a un consum més responsable i sostenible.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.