TORNAR

Ja hi ha guanyadors del concurs per transformar el Rec d'Igualada

Dos dels tres equips vencedors són catalans i un d’ells compta amb tres igualadins

societat
Dissabte, 22 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest divendres s'obrien les pliques per donar a conèixer els tres projectes guanyadors de les tres respectives branques del concurs de propostes per al Rec d'Igualada. Els equips guanyadors de cada categoria rebran 6.000 euros. Ara, amb els treballs finalistes, es farà un procés de participació ciutadana per traslladar els resultats a la configuració del barri.

S'ha decidit ja la consulta de projectes pel Barri del Rec d'Igualada. S'han escollit els tres projectes guanyadors i queden sobre la taula les propostes dels equips d'arquitectes i urbanistes d'arreu del món, que ha repensat el Barri del Rec a través del debat i l'intercanvi d'idees amb la ciutadania. Ara, Igualada disposa de 15 projectes que reflexionen sobre el futur del Barri del Rec en diferents categories. En la categoria 'Edificació i mixticitat d'usos' l'equip guanyador ha estat Inventario de arquitectura SL: 'Una comporta a mida', un treball fet amb una important contribució anoienca, ja que tres igualadins formaven part del grup redactor. D'altra banda, 'Confluència' de l'equip redactor de Marcos Ruiz, ha guanyat en la categoria 'Espai públic i paisatge urbà'; i 'Clau Rec' de l'equip redactor de Lorena Maristany en la categoria 'Urbanisme i connectivitat'. 

Part dels equips guanyadors i el jurat, en l'acte a l'Adoberia BellaEl veredicte dels projectes guanyadors es feia públic aquest divendres al migdia a l'Adoberia Bella, on es reunia el jurat. Els tres projectes són premiats amb una dotació de 6.000 euros per equip, que se sumen als 4.000 euros que ja van rebre per trobar-se entre els 15 equips finalistes, del total de 48 que es van presentar a la candidatura inicial. Ara, ha de començar el procés de transformació del barri, que continuarà amb els àmbits de participació ciutadana lligats al Consell del Rec, posant a disposició de la ciutadania les 15 propostes –les tres guanyadores i les 12 finalistes–, per tal de poder repensar, reflexionar i començar a prendre decisions de cara a la configuració del barri més emblemàtic d'Igualada.

La quinzena de treballs eren exposats durant l'acte de divendres a l'Adoberia Bella i es preveu exposar-los d'una forma més permanent a partir de setembre. Així mateix, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) també ha mostrat el seu interès en mostrar els projectes a la seva seu, un cop hagi finalitzat l'exposició a Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.