TORNAR
PUBLICITAT

El jardí dissenyat per l’igualadí Marc Cuñat decora un castell del Loira

Marc Cuñat és un dels responsables del disseny i creació del projecte

societat
Dimecres, 6 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Chaumont sur Loire és un castell del sud de França on cada any s’hi organitza un concurs paisatgístic, els participants han de dissenyar un jardí, i els projectes guanyadors decoraran durant un any l’entorn del castell. Enguany el concurs arriba a la seva 20a edició i l’igualadí Marc Cunyat va participar-hi amb un company, Jacob Vilato, el seu projecte ‘Tu me manques’, va quedar entre els guanyadors, un reconeixement internacional per un arquitecte igualadí.

Tot i que l’especialitat de Marc Cuñat dins del món de l’arquitectura són els càlculs d'estructures, el fet de quedar-se a l’atur i de conèixer el concurs a través d’una companya el van animar a dissenyar un jardí per prestigiós concurs que acull el castell de Chaumont sur Loire. El tema d’enguany era ‘Jardins d’avenir ou l’art de la diversité’, sota aquest marc, Cunyat i Vilató van crear un jardí fet amb materials reciclats i amb bombes que funcionen a cop de pedal de bicicleta.

Èxit inesperat

Marc Cuñat explica que ‘ens vam presentar al concurs per fer alguna cosa, però no esperàvem guanyar’ segons l’igualadí, el fet de saber-se guanyadors del premi va ser força estressant: ‘Un cop has guanyat el concurs has d’anar a construir el jardí’. Per tant, Cuñat va agafar les maletes i va anar cap a la regió del Loira per construir la seva parcel•la.

Un pressupost ajustat

Van ser dues setmanes de feina, construint el jardí que havien dissenyat. Un dels paràmetres importants era el pressupost. L’organització havia previst fins a 11.180 euros per a cada projecte, el treball ‘Tu me manques’ en va costar 8.900.

Concurs internacional

Fins a 25 són els jardins que des d’ara fins el proper mes d’octubre s’exposaran a Chaumont sur Loire, els projectes guanyadors del concurs internacional. Marc Cuñat explica que hi havia concursants d’arreu del món: ‘Tot i que la majoria eren francesos, també hi havia italians, xinesos, japonesos i brasilenys’. L’únic grup de tot l’Estat Espanyol era de Cunyat i Vilato.

Una metàfora del planeta

El treball vol ser una metàfora de com els humans estem deixant la vida al nostra planta. Perquè la construcció del jardí fos coherent amb la temàtica, el 75% dels materials utilitzats són reciclats i la bomba d’aigua funciona a base del moviment generat per una bicicleta; ‘Ha tingut tan èxit que els pedals de la bici ja s’han trencat de tan utilitzar-los’.


3 Comentaris

V

Voltaire

Rias Baixas

6 de juliol 2011.17:58h

Respondre

L’enhorabona, Marc! Ara aviam si l’Ajuntament li proposa de fer l’amillorament del curs del riu Anoia al seu pas per Igualada.

A

Anna

6 de juliol 2011.10:13h

Respondre

Felicitats Marc!

i

igualadins en el mon

igualada

6 de juliol 2011.08:21h

Respondre

Igualada en elMon . O no sera.Gracies Marc i felicitats .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.