TORNAR

Jorba s'integra al nou servei de teleassistència ofert per la Diputació de Barcelona

El funcionament és amb un terminal situat al domicili del beneficiari

societat
Dimecres, 4 agost 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En aquest moment, la teleassistència té una quinzena de beneficiaris al municipi. Aquells que estiguin interessats en el servei s'han de posar en contacte amb la treballadora social de l'Ajuntament.

Fa una setmana, l'Ajuntament de Jorba va acordar l'adhesió i participació en el programa Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona, per al període 2021-2024. El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona és un servei d'atenció domiciliària, les 24 hores del dia i 365 dies a l'any, que garanteix "la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència i, a més, per a detectar situacions d'emergència i donar resposta immediata a aquestes".

El servei també permet l'actuació de forma preventiva "amb un contacte continuat amb la persona usuària i coordinant intervencions amb els serveis socials i el serveis sanitaris". El servei de Teleassistència compta actualment amb un total de 15 beneficiaris a Jorba i va adreçat principalment a aquelles persones que requereixen suport per a la seva seguretat i autonomia a la llar, persones que es trobin en risc per aïllament, soledat, risc de caigudes o pèrdues de consciència, persones que presentin dificultats de mobilitat, o malalties que generin riscos, persones que tinguin un diagnòstic o indicis de demència, senyals d'oblits, processos de rehabilitació física, cognitiva o funcional, així com limitacions temporals d'autonomia.

El servei depèn d'un terminal instal·lat al domicili de la persona i una unitat de control remot, en format de penjoll o polsera, que permet estar connectat permanentment amb el centre d'atenció. Es complementa amb serveis com les unitats mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.