TORNAR

Jorba ja té el carrer del Roser arranjat

Les obres han costat 106.153,31 i han estat subvencionades en un 90%

societat
Dimarts, 1 febrer 2011. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fa unes setmanes, l’ajuntament de Jorba ha acabat les obres de reparació d’un dels carrers del nucli històric de Jorba que més s’havien deteriorat al llarg dels darrers anys, amb alguns trams esquerdats i enfonsats, que feien necessària la corresponent acció reparadora. Segons el projecte tècnic, era necessari reparar no només el ferm, sinó també la xarxa de clavegueram i d’aigua potable que transcorria pel mateix.

L’actuació ha consistit en portar a terme l’arranjament d’aquest carrer de la mateixa forma que es preveu rehabilitar properament en tots els carrers del nucli històric de Jorba, amb la subvenció del programa ‘Viure al Poble’, del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. És ha dir, s’hi ha construït un nou col•lector d’aigües residuals i restitució de totes les connexions dels habitatges existents i s’ha renovat la xarxa d’aigua potable. S’ha fet l’obra civil necessària per al soterrament de la xarxa elèctrica i s’ha fet el soterrament de la xarxa de telefonia, eliminant els pals i les línies volades, amb conversions aèries a soterrat als extrems de l’àmbit. S’ha instal.lat un nova línia d’enllumenat, més eficient energèticament, instal·lant els bàculs sobre daus de formigó al paviment, sobre el límit de la línia d’emmarcat de llambordins de formigó. S’han suprimit les barreres arquitectòniques i s’ha fet la repavimentació del carrer, amb la formació d’una única plataforma de formigó amb un acabat amb color cru, emmarcada per una vorera perimetral al mateix nivell de llambordins de formigó rectangulars. Al tractar-se d’una de les entrades al nucli històric, aquesta s’ha marcat amb una plataforma de tota l’amplada del vial amb llambordes, en les quals s’hi combinen els colors blau i vermell de l’escut de Jorba.

També s’ha portat a terme l’arranjament d’una de les voreres d’aquest carrer fins l’Avinguda de Canaletes, en aquest cas amb el panot habitual, incloent la construcció d’unes escales i una jardinera en el tram més proper a l’avinguda per solucionar el desnivell. S’hi ha fet també l’obra civil per soterrar la xarxa elèctrica i d’enllumenat públic, i s’ha pavimentat una franja de carrer amb formigó per a places d’aparcament. Ambdues actuacions s’han executat amb un pressupost total de 106.153,31 euros, que ha estat finançats amb subvencions per un import de 95.067,73 euros (90%), distribuïts en 84.866,60 euros provinents del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local del Ministeri d’Hisenda i 10.181,13 euros més provinents del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya.


2 Comentaris

j

jpp

2 de febrer 2011.18:58h

Respondre

No acabo d’entendre tanta ”literatura” formal i avorrida per explicar un fet tan simple, quotidià i normal com l’arranjament d’un carrer.
Ah! potser és per allò del maig que ve !!

a

anna

Jorba

2 de febrer 2011.08:23h

Respondre

I el carrer del cementiri quan l’arreglaràn?????

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.