//Plugins sense CDN ?>
Des d'abans de les festes de Setmana Santa, la pressió assistencial a l'Hospital Universitari ha crescut, admet el director assistencial del centre, Jordi Monedero. Assenyala que "no només es tracta de pacients COVID, sinó també de persones amb altres patologies".
L'efecte de l'obertura de Setmana Santa es fa notar a l'Hospital Universitari on, segons el director assistencial hospitalari, Jordi Monedero, "es manté molt elevada, però l'impacte és menor que el de la tercera onada". En el pic culminant de la tercera onada, el gener, la COVID-19 va ocasionar que hi hagués uns 80 ingressos entre les persones que es trobaven a planta i a l'UCI. Monedero puntualitza que "la comparativa d'ara s'acosta més a la de la segona onada, a la tardor". Es veu la llum al final del túnel, però Monedero avisa que "quan remeti la COVID, preveiem que la pressió assistencial seguirà alta, perquè apareixerà l'activitat d'altres patologies que estava retinguda fins ara".
Els pacients amb coronavirus que atén ara l'Hospital Universitari són ara més joves: "hi ha poques persones que vinguin de residències assistides, perquè molta gent està vacunada. Els que hi ha d'aquesta edat són casos que no s'han vacunat". L'efecte de la vacunació, per tant, "s'està notant, per sort". Aquest dijous, més de 24.000 anoiencs i anoienques ja havien rebut la primera dosi de la vacuna.
Al centre, però, hi ha també "molts malalts d'altres patologies que no tenen a veure amb el coronavirus i això provoca que hi hagi una pressió assistencial alta". Monedero referma que "fa més d' un any que estem així, amb molta tensió i és ara que comencem a veure una sortida, però tenim la previsió que un cop es normalitzi el coronavirus, hi haurà un increment d'altres patologies, gent que no ha acudit als centres mentre hi havia la pandèmia".