//Plugins sense CDN ?>
Jordi Roca ha presentat una nova línia de perfums sota la marca Roca Perfums. La col·lecció s'ha desenvolupat en col·laboració amb el perfumista Agustí Vidal i s'ha fabricat a Àuria Perfumes, del grup Àuria.
Jordi Roca, el menor dels germans Roca, presenta, en col·laboració amb El Celler de Can Roca, Rocambolesc i Casa Cacao, una nova línia de perfums sota la marca Roca Perfums. Aquesta col·lecció està dissenyada per fusionar les aromes de les seves creacions culinàries amb l'art de la perfumeria.
Els perfums, anomenats Núvol de Llimona, Confit i Trinitario, estan inspirats en la creativitat dels Roca, i cadascun d’ells està pensat per evocar aromes i sabors específics que es reflecteixen en les seves postres.
Els perfums estaran disponibles des del dimecres 12 de febrer a les pàgines web de Rocambolesc, Casa Cacao i El Celler de Can Roca, així com a les botigues físiques de Casa Cacao i la Confiteria de Rocambolesc a Girona.
Jordi Roca ha desenvolupat aquests perfums en col·laboració amb el perfumista Agustí Vidal, que ha treballat amb El Celler de Can Roca durant molts anys. Els perfums han estat fabricats a Àuria Perfumes, una cooperativa industrial situada a Igualada que forma part del grup Àuria, un conjunt d’entitats de l’economia social que promouen la inclusió de persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social.
Tres perfums insprats en les seves postres
NÚVOL DE LLIMONA
Aquesta fragància infantil i cítrica evoca records de la infància. Inspirat en les postres Núvol de Llimona —un núvol de llimona sobre un pa de pessic banyat en llet i llaminadures—, aquest perfum busca despertar el record de la infantesa i fer tangible l’emoció de la tendresa. Núvol de Llimona es basa en unes postres làctiques i refrescants, i utilitzat ingredients com yuzu, bergamota, llimona, mantega, llet i pa. La primera versió d’aquest perfum i d’aquestes postres va sortir a la llum el 2011.
CONFIT
Amb notes de violetes i confitures, aquest perfum està pensat per a un públic femení. Confit és un recorregut dolç que barreja núvols de sucre i llaminadures florals. La violeta s’uneix a la rosa en una combinació de mandarina, llimona, pera i gerds, que s’entrellacen per crear un perfum delicat i evocador. Un record de confitura i un somriure fet aroma.
TRINITARIO
Aquest perfum combina aromes de cacau, cafè i torrats, tot oferint una experiència intensa i complexa. Trinitario és un viatge olfactiu que evoca l’ànima de fusta d’una caixa de cigars, l’ambre gris sec i l’exuberància de la fava tonka. Aquest perfum està inspirat en les aromes del cacau, el cafè i els torrats, ideal per a aquells que busquen una experiència més profunda.
El perfum: un concepte creatiu clau a El Celler de Can Roca
Fa molts anys que Jordi es va apropar al món de la perfumeria. Tot va començar amb l’arribada de la bergamota, l’essència absoluta d’El Celler de Can Roca. Va captivar els germans Roca pe l’aroma noble i la seva pell gruixuda i perfumada. Va ser llavors quan va sorgir la idea de fer possible menjar una aroma. Calia desxifrar la fórmula d’un perfum, capturar-ne les essències i comparar-les amb els ingredients aromàtics del perfumista. Després, era necessari adaptar-les a una realitat comestible: tota una aventura estimulant per als Roca.
Es partia d’un concepte inèdit fins al moment a la cuina: captar l’ànima volàtil d’un perfum. La primera adaptació van ser unes postres creades per Jordi, inspirades en el perfum Eternity de Calvin Klein. Després, van seguir més de 25 adaptacions traslladades a l’univers dolç de Jordi, i es van oferir versions comestibles de fragàncies icòniques com Trésor de Lancôme, Angel de Thierry Mugler i Carolina de Carolina Herrera. Les adaptacions de Jordi són interpretacions d’un perfum; no pretenen ser una rèplica exacta, sinó suggerir-lo d’una manera comestible.
Els va captivar aquesta aproximació, la capacitat del cuiner per traduir un llenguatge tan poderós com el dels perfums a un altre igualment potent, on les aromes es conjuguen amb la comestibilitat.
L’exercici de convertir un perfum en una recepta és un repte, un joc que els Roca afronten amb curiositat, tècnica i passió, fins a fer-lo realitat. Una realitat que no estaria completa sense el seu revers. Així doncs, el següent pas era inevitable: de la seva curiositat i desig ha nascut la creació de tres perfums que inspiraran la cuina dolça de Jordi Roca.