TORNAR

Judit Nedderman i Els Catarres, caps de cartell de la Festa Major de Calaf

Un màping calafí clourà la Festa Major que es farà del 31 d’agost al 3 de setembre i que tindrà com a principals novetats la Festa Holi, la Kursa de Lokus Baby i el Correfoc

societat
Dijous, 30 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des del 31 d’agost fins el 3 de setembre, Calaf celebrarà la seva Festa Major. I ho farà amb un ampli programa d’actes per a tots els públics. Un programa del qual cal destacar les actuacions musicals, amb noms com Els Catarres, Judit Nedderman i Dàmaris Gelabert -els tres presentaran els seus nous discs-, La principal de la Bisbal, La Banda del Coche Rojo, New Marabú o Excel. En l’àmbit internacional destaca el grup suec d’ska, hip hop i reggae Hoffmaestro.

Judit Nedderman, obrirà la Festa Major amb un concert a la plaça dels Arbres el divendres 31 d’agost on ens descobrirà “Nua” el seu nou treball. L’artista maresmenca de veu prodigiosa oferirà un concert amb cançons carregades de sentiments, reivindicacions i reflexions.

Els Catarres seran un dels plats forts del concert de dissabte nit. A les 24h, també a la plaça dels Arbres, els d’Aiguafreda tancaran a Calaf una gira d’estiu que se’ls preveu intensa després de la parada de més d’un any i mig on han estat treballant en el nou disc “Tots els meus principis”. El trio s’ha electritzat amb aquest nou treball però mantenen el seu estil desenfadat de festa major caracteritzat per cançons “saltimbanquis” i “patxangues” que agraden i fan ballar a tota la família.

El grup Hoffmaestro també farà parada la nit de l’1 de setembre a Calaf després d’ Els Catarres. Aquest grup suec, considerat un dels millors del seu país, té un estil personal i propi que neda entre l’ska, soul, country, hip hop, folkrock, reggae o punk. Amb un incendiari directe, que els ha fet omplir els escenaris de grans festivals europeus - com el  “Hurricane” d’Alemanya, el “Peace & Love” de Suècia o el “Clownia” de Sant Joan de les Abadesses, entre d’altres - donaran pas a DJ Sendo que tancarà la festa de dissabte.

Les tradicionals orquestres i grups de versions també seran propostes imprescindibles d’aquesta Festa Major. Enguany, Calaf comptarà amb algunes de les millors de Catalunya com La principal de la Bisbal, La Banda del Coche Rojo, New Marabú o Excel.

Dàmaris Gelabert oferirà el concert estrella de la programació infantil. La reconeguda Dàmaris Gelabert actuarà amb la seva banda el dissabte 1 de setembre a la tarda. Aquesta pedagoga i musicoterapeuta presentarà el seu nou treball “Naturalment”, una proposta variada que va des de la música mediterrània fins al country passant pel rock, la rumba i la bossa nova. Cançons per gaudir de bona música en família que transmeten i reafirmen valors imprescindibles com la importància d’escoltar la gent gran, de menjar saludablement, de respectar i estimar els animals, de llegir, de l’amistat, de l’ecologia, etc. A més, no hi faltaran els clàssics com “Bon dia”, “Sóc ric” o “Comença l’estiu” que s’han fet molt populars entre els nenes i nenes ja que es canten tant a casa com a l’escola.

 

Novetats

El programa de la Festa Major de Calaf d’enguany també presenta unes destacades novetats. Per una banda, s’estrenarà la Kursa de Lokus Baby, organitzada per La Polseguera el dissabte 1 de setembre a les 12h a la plaça dels Arbres. Aquesta nova modalitat consistirà en una cursa individual d’infants d’entre 9 i 15 mesos i es farà a través de 7 metres de lona per gatejar. En aquest cas, les inscripcions seran gratuïtes i es podran fer el mateix dia. També se celebrarà per primera vegada la Festa Holi, organitzada pels joves del curs de premonitors el diumenge 2 de setembre a les 18h.

Aquesta festa de colors és tradicional de l’ Índia, el Nepal i Sri-Lanka i consisteix a  llançar pols de colors a l’aire. Per participar-hi, caldrà portar ulleres protectores i samarreta blanca i els menors de 12 anys hauran d’anar acompanyants d’un adult. Estarà ambientada amb la música del dj. Montinis.

També cal destacar com a novetat d’enguany el Correfoc de Festa Major, organitzat pels Diables de l’Alta Segarra el diumenge 2 de setembre a les 22.30h., en substitució de l’Engardelada. Els Diables de l’Alta Segarra recuperaran aquest espectacle de foc que sortirà de la plaça dels Arbres i recorrerà alguns dels carrers del centre de la vila a ritme dels tabalers i acompanyats pel drac Cucarell.

D’altra banda, en l’àmbit esportiu el Club de Bàsquet Calaf recupera el seu equip de Sènior Masculí i ho celebrarà amb un partit amistós contra el CB Navàs el dissabte 1 de setembre a les 18h al Pavelló Poliesportiu.

 

Un “mapping” calafí tancarà la Festa Major

Una de les propostes destacades i innovadores d’aquest any, serà l’espectacle que tancarà tots els actes de Festa Major. Es tracta d’una proposta multidisciplinar que combina la pirotècnia d’un castell de focs, la cultura popular de Calaf i les vídeoprojeccions d’un mapping amb una direcció escènica atrevida i transgressora a càrrec d’Eloi Fonoll, director artístic d’Els Pastorets infantils de Calaf.

“Calafany” és el nom d’aquest espectacle que representarà Calaf en un any. El mapping, o videomapatge, és una tècnica de projecció utilitzada per a projectar imatges i objectes virtuals de dues o tres dimensions sobre qualsevol tipus de superfície. Normalment, es projecten sobre superfícies irregulars, com ara façanes, i en el cas de Calaf, aquest és farà a la façana de l’església de Sant Jaume el dilluns 3 de setembre a les 22h., per posar fi a una Festa Major que comptarà amb actes tradicionals com el sopar popular, la Cercavila amb Colla Geganters i Grallers de Calaf i Colla Gegantera d’Els Prats del Rei, teatre, ballada de metradansa i danses populars, competicions esportives, sardanes amb la Cobla Juvenil de Solsona, etc.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.