TORNAR
PUBLICITAT

Un jurat amb Joan Roca i Luis Aduriz avala l'igualadí David Andrés com a millor xef jove de la Península

El xef del Somiatruites revalida el títol del 2015

societat
Dimarts, 24 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El cuiner igualadí és també cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona amb dues estrelles Michelin i competirà a la final mundial que es disputarà a Milà el 13 d'octubre

David Andrés, xef del restaurant Somiatruites d'Igualada i cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona (dues estrelles Michelin) sota les ordres del xef Jordi Cruz, s'ha proclamat aquest dilluns millor xef jove de l'estat espanyol i Portugal del San Pellegrino Young Chef. Es tracta d'un certamen gastronòmic que escull el millor cuiner del món menor de 30 anys a través de 20 semifinals regionals i una final amb els 20 millors que se celebrarà a Milà el proper 13 d'octubre.

El xef del Somiatruites ha presentat el plat 'LLET d'ovella, carn de XAI, pistils de CARXOFA i fum de PI', un plat d'arrel tradicional inspirat en les costelles de xai i carxofes a la brasa. El xef Joan Roca del Celler de Can Roca que actuava com a president del jurat, el descriu com "la complexitat del minimalisme", el xef del restaurant Mugaritz, Andoni Luis Aduriz com "gairebé una performance" i el tercer membre del jurat, el xef portuguès Leonel Pereira el qualificava de "sublim". Una de les qüestions que més ha valorat el jurat és el fet que el plat s'enllesteixi davant del client –o del jurat en aquest cas- fent una infusió del llom de xai curat i fumat i amb una quallada de llet feta dins d'una carxofa. El plat també destaca per estar basat en productes 100% de Catalunya.

En aquesta semifinal regional, Andrés s'ha imposat a uns altres vuit xefs (un d'ells ha causat baixa abans per motius personals) representants de restaurants de tota la Península: Albert Manso, AlvarAyuso Thorell, Andre Ravasio, Ayoz Quintero Castro, David Rivas, Óscar Dayas, Pedro Larcher de Resende i Samuel Mota.

El jurat de la gran final

La gran final se celebrarà el proper 13 d'octubre a Milà i el consell de savis que jutjarà la final estarà format per set famosos xefs de renom internacional: Carlo Cracco, Mauro Colagreco, David Higgs, Gaggan Anand, Elena Arzak, Wylie Dufresne i Roberta Sudbrack.


2 Comentaris

j

josep mª verges prat

Igualada

24 de maig 2016.12:18h

Respondre

Vagin la meva felicitació i de tota la família! com acabo d’expressar ja a la tertúlia de Radio Igualada

j

jaume rdguez enrich

24 de maig 2016.06:06h

Respondre

Es una grandisima noticia per la gastronomia i la industria agroalimentaria de Igualada i l Anoia. Felicitats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.