//Plugins sense CDN ?>
Dissabte 1 de setembre, si el temps ho permet, es donarà el tret de sortida a la 56a Regata Aeronàutica Gordon Bennett que es celebra a Suïssa. Es tracta de la competició de globus aerostàtics més antiga i prestigiosa del món i es caracteritza per que els globus participants són de gas i no d’aire calent, tal i com estem acostumats a veure.
Àngel Aguirre, juntament amb el seu company Anulfo Gonzalez, propietari del globus, han decidit prendre part de la competició i viure aquesta experiència. Així, el Gas Balloon Team Gonzalez-Aguirre, es converteix en el primer equip de l’Estat Espanyola que participa en aquesta competició des de l'any 1932.
El globus
El tipus de globus és diferent al que estem acostumats a veure volar per l’European Balloon Festival. Són globus més petits, rodons, amb cistella de mimbre, que utilitzen gas (hidrogen o heli) en comptes d’aire calent, i per tant no porten cremador. A més, porten penjats de la cistella diversos sacs de sorra amb els quals ajuden a pujar o baixar el globus. Àngel Aguirre explica que 'depenent si volem més o menys altura tirem un sac sencer o una cullerada de sorra'.
Novells en aquesta modalitat
L’objectiu dels 17 equips participants serà volar la màxima distància en línia recta dins el continent Europeu. El record està en 72hores de vol sense tocar terra.
Aguirre i Gonzalez són grans experts en globus aerostàtics, però novells en aquesta modalitat. 'Només hem volat dos cops amb aquest tipus de globus: l'any passat als Estats Units, i fa 15 dies a Alemanya, on per cert vam aconseguir volar 25hores seguides sense tocar terra’, apunta el creador de Kon tiki.
El fet de volar tantes hores, de dia i de nit, comporta que els participants portin provisions de menjar i també de roba d'abric, i que estiguin 'en contacte permanent amb els controladors aèris per que el globus sigui detectat, per exemple, per un avió'.
Per Àngel Aguirre 'aquesta competició té un gran esperit d'aventura' segons ell 'és el vol més pur de tots per l’autonomia que té i pel silenci que hi ha allà dalt, ja que no es porta cremador’.
Per seguir la posició dels globus en temps real durant la competició clicar aquí