TORNAR

Laura Rosel, convidada a les Converses de l'AnoiaDiari

Dimecres 20 de març, al Teatre Municipal Ateneu, en un acte obert a tothom

societat
Dilluns, 4 març 2019. 11:07. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La periodista Laura Rosel passarà per la butaca negra de les Converses, el cicle de diàlegs organitzat per l'AnoiaDiari pel qual han passat destacades personalitats de diferents àmbits del nostre país, com el Dr. Manel Esteller; el fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps; el President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; l'economista Xavier Sala Martin o l'actriu Sílvi Bel. Rosel serà a Igualada, el dimecres 20 de març, a les 8 del vespre, al Teatre Municipal l'Ateneu, per conversar amb la periodista igualadina Laia Vicens. El cicle de Converses es reprendrà dijous 11 d'abril, amb l'escriptor Albert Sánchez Piñol.

Les periodistes Laia Vicens i Laura Rosel conversaran sobre diferents aspectes del periodisme i la comunicació, com la llibertat d'expressió o les fake news, entre altres. També parlaran sobre com encaren els mitjans de comunicació i els seus professionals diversos temes d'actualitat, com el judici als presos polítics, els abusos, etc.

Laura Rosel (Foto: Cesc Sales)

La participació de la periodista Laura Rosel a Igualada es produeix pocs dies després de l'anunci de la seva incorporació a l'equip del diara ARA, on realitzarà entrevistes quinzenals a l'Ara Diumenge. Rosel entrevistarà "persones que han fet i fan coses excepcionals però no tenen una imatge pública ni un altaveu, són aquests els personatges que em criden, perquè trenen grans històries per explicar. Històries que tenim a prop i que quan les coneixes et fan més ric: el teu calaix emocional s'omple de més colors i formes", va explicar la periodista a les planes del diari ARA.

Després del seu inesperat relleu al capdavant del FAQS a principis d'any, una decisió que va motivar centenars de missatges de queixa a les direccions de TV3 i d'El Terrat, així com de suport a la periodista a les xarxes, Rosel torna a la pantalla aquest dimarts 5 de març, dirigint una nit temàtica dedicada al feminisme i la reivindicació dels drets de les dones. S'obrirà amb el documental De què es queixen les dones?, dins l'espai Sense ficció; i continuarà amb l'especial I ara què, en el qual Laura Rosel conversarà amb diversos convidats per posar damunt la taula les discriminacions que pateixen les dones i les possibles vies per assolir una societat igualitària. L'endemà dimecres podrem escoltar la seva veu en un programa especial sobre el 8M que s'emetrà a El suplement de Catalunya Ràdio.

Després del seu sobtat relleu com a codirectora i presentadora del FAQS Rosel va explicar a través de les xarxes que aquesta havia estat "l'aventura més excitant, estimulant, a estones delirant i també dolorosa". Rosel, que en el seu moment va agafar el relleu de Ricard Ustrell al davant d'un dels programes estrella de la graella de TV3, va descriure també a les xarxes aquest període de gairebé un any com "una etapa frenètica" que li va permetre gaudir "com mai" del periodisme, entrevistant convidats "de tots els colors", i "fent equip i endurint la pell", agraint "l'escalf impagable dels espectadors".

Abans de la seva etapa al FAQS, on va assolir molt bones dades d'audiència, Rosel va treballar a Ràdio Sabadell, RAC1 i 8TV.

Laura Rosel conversarà amb la periodista Laia Vicens (Igualada, 1991), graduada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i redactora, des de 2014, del diari ARA, on ha treballat a les seccions de Política i de Societat. La Laia Vicens és coautora, juntament amb el periodista Xavier Tedó, dels llibres Operació urnes i Més operació urnes.

En aquest enllaç podeu llegir l'entrevista que l'AnoiaDiari va fer a la periodista Laura Rosel el novembre de l'any passat, quan dirigia i presentava el FAQS.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.