//Plugins sense CDN ?>
Carme Busqué, cap de Gestió assistencial de l'Hospital d'Igualada, ha afegit que durant molt de temps, el centre rebia molts més malats dels que el centre podia operar i, per tant, s'incrementava la llista d'espera. 'Des de fa més d'un any, el número de malalts que entren són menys que els que surten perquè ja els podem atendre', ha afegit (àudio). Al seu entendre, la capacitat d'operar és superior a les entrades que rep l'hospital i, per tant, la llista d'espera disminueix i el temps d'espera també seguirà aquesta evolució.
L'augment de l'activitat quirúrgica també ha estat important, sobretot en la cirurgia major ambulatòria, que ha augmentat quasi un 40%. Aquesta tipus d'assistència permet una millor recuperació del malalt perquè, entre d'altres efectes, minimitza el risc d'infeccions a l'estar menys temps hospitalitzat.
Durant l'any passat, el centre hospitalari també va realitzar molta més activitat de proves complementàries, superant en algun cas un 76% més respecte l'any anterior, com per exemple en el cas de les ressonàncies magnètiques. Els TAC han incrementat un 35%, mentre que les mamografies un 34% i les ecografies ginecològiques més d'un 10%.
En aquests moments, hi ha més de 1.000 persones esperant per fer-se una ecografia, 417 per una mamografia, 555 per una ressonància magnètica, 538 per un TAC i 910 per una ecografia ginecològica.
Impacte de poblacions de fora de l'Anoia
La gerent de l'Hospital d'Igualada, Olga Pané, ha constatat que el centre rep un impacte complementari de prop d'un 14% de pacients de poblacions de fora de l'àrea d'influència del centre, que poden provenir de la Segarra o fins i tot del Baix Llobregat nord (àudio).
Violeta Gumà - ACN
Pané, explica que en un any 500 pacients menys estan en llista d'espera
Pané, explica que en un any 500 pacients menys estan en llista d'espera