//Plugins sense CDN ?>
Aquest diumenge, a dos quarts de dotze del matí, va engegar la tradicional manifestació de l’1 de maig des de la Plaça de la Masuca, a Igualada. Aquesta manifestació, que es consolida, ja amb quatre anys d’història. Ha estat convocada pels col·lectius del moviment popular de la comarca PAH Anoia, CGT Anoia, Endavant Anoia, ARRAN Igualada, CUP Igualada, CUP Masquefa, COS Anoia, Vila de Capellades -CUP, i l'Espai pels Somnis.
La manifestació va tenir un seguiment d'unes 300 persones. Durant el transcurs d'aquesta no hi va haver cap incident. Els participants anunciaven consignes, sindicalistes, anticapitalistes... també es podia contemplar un ampli ventall de banderes. Gent de totes les edats. La concentració, que va recórrer els carrers cèntrics de la ciutat d'Igualada, anava encapçalada per una pancarta que lluïa "1 de maig, obriu les fronteres, construïm poder popular. Lluitem per una vida digne que mereixi ser viscuda". La manifestació no havia estat autoritzada per les autoritats. Durant tot el recorregut es va palpar una àmplia presència policial: Mossos d'Esquadra i Policia Local. Després, a la plaça de l'Ajuntament, es va llegir un manifest i cremar una simbòlica bandera europea. La manifestació va acabar a la Plaça Sant Miquel amb un esmorzar popular i parlaments.
L'organització ha valorat molt positivament el seguiment que va tenir la trobada: "hem pogut comprovar que l'estat i el pols dels moviments de la comarca estan en bon estat". A més a més, l'organització, ha recordat que actualment hi ha dos conflictes laborals en l'àmbit local que estan a l'ordre del dia. Per una banda, el polèmic acomiadament del president del comitè d'empresa del servei de neteja igualadí. Per l'altra banda la lluita per millorar les condicions laborals dels treballadors de l'empresa Funosa. A més a més han mostrat el seu rebuig al que consideren el model de ciutat que proposa l'alcalde Marc Castells, "És un model que expulsa a la mateixa ciutadania de la seva ciutat" afirmen. Un altre tema que es va denunciar van ser les polítiques de la Unió Europea cap als refugiats i les persones migrants, que tot i que en l'àmbit comarcal no té un impacte directe, creuen que sí que és motiu per sortir al carrer.
Aquest any hi ha hagut la novetat de la manifestació convocada per Assemblea Nacional Catalana, Súmate, Intersindical CSC, Poble Lliure i la Teixidora, que va tenir lloc a la tarda amb un recorregut similar. Respecte a aquesta altra convocatòria, els organitzadors de la manifestació tradicional del matí, han apuntat "Nosaltres valorem positivament que hi hagi manifestacions, trobem bé que qualsevol persona o col·lectiu surti al carrer per reivindicar l'1 de maig com una jornada de lluita". També han afegit "A nosaltres no se'ns ha fet arribar cap convocatòria ni cap proposta, no hi ha hagut cap tipus de contacte. Creiem que havíem de sortir al carrer amb una aposta fermament anticapitalista, de ruptura, denunciant el sistema injust i reivindicant la classe treballadora".
Amb tot el respecte però mirant la fotografia de la Plaça Sant Miquel, afirmar que ”la manifestació va tenir un seguiment d’unes 300 persones” em sembla francament exagerat. I per cert, què... Llegir més és exactament un ”col·lectiu del moviment popular” que no ho siguin altres grups polítics o sindicals?
Sandra Gomez Simon
Igualada
2 de maig 2016.18:10h
Els peperos estan d’enhorabona: les esquerres superdividides, l’abstenció a les pròximes eleccions faran que ells i Cs sumin i una reforma laboral, l’última, que ja no podrem revertir... Llegir més perquè sindicalment estem dividits en col·lectius egoistes i clientelars.
Com enyoro les vagues generals que aturaven el país!!!!!