TORNAR

La Mancomunitat de la Conca farà un protocol contra les agressions sexistes en espais d'oci

L’elaboració del document s’inscriu en les accions de Dia contra la Violència de Gènere

societat
Dimecres, 15 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els set municipis de la MICOD comptaran a partir de l'any vinent amb un document de com tractar les actituds d'assetjament als espais públics. Aquest protocol es farà mitjançant un procés participatiu.

L'Àrea d'Igualtat de Gènere de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena elabora un Protocol i Pla d'Actuació davant l'Assetjament Sexual en espais públics d'oci. Es fa mitjançant un procés participatiu, iniciat l'octubre, que tindrà la seva finalització a finals de maig del 2018 i que compta amb el suport (MICOD) de la Diputació de Barcelona i l'Observatori Noctàmbul@s. Amb aquest document es vol detectar les claus que articulen les dinàmiques de l'oci actual i en particular el juvenil, i entendre com es relaciona amb actituds, comportaments i fonaments masclistes i sexistes i la relació d'aquests hàbits amb el consum d'alcohol i altres substàncies. Aquest pla és una de les accions que s'impulsa aquest 2017 en relació amb els actes del 25-N.

Un cop acabat, els municipis de la Conca d'Òdena disposaran d'un protocol de prevenció, detecció, atenció i intervenció en situacions d'abusos sexuals en espais públics i capacitarà els i les professionals que en algun moment hagin d'intervenir per donar resposta a les diferents violències. Per participar en aquest procés, totes aquelles persones que vulguin, tenen opcions com omplir un qüestionari sobre abusos, assetjament i violència sexual en espais d'oci, a la web www.micod.cat. També es poden sumar a la Comissió Participativa per elaborar el protocol. Aquesta es reunirà aproximadament tres vegades fins al final del procés. Es farà també una marxa Exploratòria i de Reconeixement de l'Entorn sobre la percepció de la inseguretat associada als diferents espais públics pel municipi. I també hi ha l'opció d'apuntar-se a alguna de les formacions o tallers que es faran per entendre què son les violències masclistes en l'àmbit d'oci. Per a prendre part del procés, en qualsevol dels seus formats, els interessats poden escriure al correu igualtat@micod.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.