//Plugins sense CDN ?>
Posar el focus en les microviolències que hi ha a diferents espais públics i extirpar-les. Amb aquesta finalitat es recupera una campanya contra les agressions sexistes i promoure les relacions basades en el respecte.
La Mancomunitat torna a engegar una campanya contra les agressions sexistes. El passat 2016, la MICOD va promoure la campanya 'No en deixem passar ni una' per unes ciutats lliures d'agressions sexistes. Sota aquest lema, es pretén eradicar qualsevol forma d'assetjament sexual que es pugui donar en aquests espais festius posant nom a agressions que sovint es confonen i es minimitzen.
L'objectiu és fer explícites les actituds sexistes i indesitjables: "eguir insistentment una persona, controlar-la, escriure per Whatsapp de forma reiterada perquè no fa cas, apropar-s'hi massa envaint el seu espai, fer tocaments, aïllar o fer-se pesat malgrat ja hagi dit que no, no són actituds tolerables". Són agressions sexistes que es donen en espais de festa i d'oci nocturn on la seva normalització i naturalització s'ha convertit en un factor agreujant, doncs sovint són massa acceptades. La campanya pretén prendre consciència d'aquestes microviolències i també de formes més explícites de violència masclista.
Es reivindiquen espais lliures d'assetjament i on totes les persones hi puguin prendre part de forma lliure, diversa, igualitària i amb relacions basades en el respecte. El cartell inclou el telèfon d'atenció a la violència masclista, gratuït i confidencial i que atén les 24 hores. És el 900 900 120. A més, la Mancomunitat iniciarà el proper mes de setembre l'elaboració d'un Protocol d'Actuació davant l'Assetjament Sexual en espais públics d'oci. El projecte s'elaborarà gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i serà un protocol conjunt de tots els municipis de la Mancomunitat.
Es durà a terme conjuntament amb diferents departaments dels ajuntaments, implicats en l'organització de festes i espais d'oci i també es vol convidar a tots els grups de joves dels municipis. Aquest projecte s'allargarà uns mesos i es preveu presentar-lo a mitjans de 2018. A partir del setembre s'iniciarà la fase de reclutament dels agents clau i es farà una crida a les entitats juvenils perquè prenguin part en el procés.