TORNAR

Com mantenir les instal·lacions domèstiques en perfecte estat

Ens ho recomana Instal·lacions Seuba

societat
Dimarts, 20 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Per tenir les instal·lacions en perfecte estat cal fer els manteniments corresponents i tenir en compte alguns dels consells en temes de refrigeració eficient de les calefaccions, energies renovables, sistemes d'estalvi i aprofitament d'aigua i les instal·lacions d'aparells de gas.

Sistemes de calefacció i refrigeració eficients

La climatització de la casa suposa el 45% de la despesa energètica de la llar. Per contribuir en la reducció d’aquesta despesa és convenient instal.lar termòstats programables que regulin la temperatura adequadament: 19-20ºC a l’hivern i 25-26ºC a l’estiu. Cada grau centígrad de més o menys en relació a la temperatura externa suposa augmentar el consum energètic de l’aparell en un 8%. Tanmateix, cal evitar els calefactors elèctrics que només tenen una eficiència del 30% en convertir l’electricitat en escalfor i utilitzar calefacció de gas natural que te un 80% d’eficiència.

Energies renovables

Les energies renovables són l’alternativa més favorable per substituir l’ús dels combustibles fòssils, principals emissors de CO2 a l’atmosfera. A la llar podem contribuir a fer possible aquest canvi instal·lant plaques solars tèrmiques per escalfar les aigües sanitàries i aprofitar-les per a la calefacció de terra radiant.

En canvi, les plaques fotovoltaiques permeten generar electricitat i vendre-la directament a la xarxa elèctrica aconseguint un estalvi econòmic de la factura igual a la quantitat d’energia generada. Una altra possibilitat és la contractació d’una companyia elèctrica que proporcioni energia provinent de fons renovables.

Il·luminació

L’ús de bombetes de baix consum com fluorescents, a diferència de les bombetes tradicionals, gasten quasi 5 vegades menys, fan un 70% més de llum i tenen una mitjana de vida 8 vegades més gran. En una posició intermitja trobem les bombetes halògenes que són també més eficients que les tradicionals. Perquè aquestes mesures donin els seus resultats és essencial que no deixem encesos els llums de les estances que no utilitzem.

Sistemes d’estalvi i aprofitament de l’aigua

Existeixen dispositius reguladors del cabal de l’aigua d’aixetes, dutxes i cisternes del vàter que permeten reduir el consum d’aigua fins a un 50%. Tanmateix, una altra manera de reduir-ne el consum és aprofitar l’aigua de les piques,dutxes i rentadora, les anomenades 'aigüesgrises', per omplir les cisternes del vàter i donar-li un segon ús. Bons hàbits com no deixar córrer l’aigua de l’aixeta o de la dutxa mentre ens rentem les dents o ens dutxem, així com reparar d’immediat el goteig d’una aixeta i dutxar-nos en comptes de banyar-nos milloraran en escreix els resultats d’aquests sistemas d’estalvi d’aigua.

Instal.lacións i aparells de gas

Només una empresa o instal.lador autoritzat pot fer o modificar una instal.lació de gas. Presti atenció a la seva instal.lació, un bon estat de la flama (estable i blava ) demostra una bona combustió, evití que s’apaguin els fogons quan cuini, si el fum de la flama embruta les cassoles, avisi al servei tècnic del fabricant de l’aparell:es senyal de una combustió deficient, vigili l’estat dels tubs flexibles dels aparells i instal.li sempre tubs d’alta seguretat que compleixin amb la normativa vigent.

Mantingui una ventilació adecuada, les reixes de ventilació han d’estar en perfecte condicions , no les obstrueixi en cap cas, el tub de sortida dels gasos es fonamental per el bon funcionament dels aparells, faci que els instal.li un especialista, seguint la normativa. Com actuar si fa olor a gas: obrir les portes i finestres per tal que el local quedi ben ventilat, no accioni interruptors ni aparells elèctrics, no encengui mistos ni encenedors i no fumi, tanqui els comandaments dels aparells de gas i la clau general de pas, truqui al telèfon d’urgències de Gas Natural, no torni a obrir la clan de pas fins haver reparat la instal.lació o l’aparell avariaT.

Instal·lacions Seuba


1 Comentaris

C

Carme

Igualada

20 de setembre 2011.10:32h

Respondre

Si tothom fes cas del que ens expliqueu amb l’aigua,com canviarien les coses.
Crec que aquests consells que ens doneu i us agraeixo molt ja els haurien d’explicar a l’escola amb els mes... Llegir més petits,a veure si aixi millorem.
Gràcies

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.