//Plugins sense CDN ?>
ESCA Foodsolutions elabora un milió d'hamburgueses al dia
Aquesta empresa amb seu a Toledo, elabora tota la producció d'hamburgueses (50 tones al dia) i nuggets (40 tones al dia) pels McDonalsd's de l'estat, Andorra, Portugal i el Marroc. Utilitzen només carn de vedella a la que no afegeixen additius, conservants ni espècies; el fet de no incorporar-hi res determina la producció com a carn picada, i no preparat càrnic, fet pel qual la legislació és més estricta i permet un màxim d'un 20% de grassa. De la carn de vedella només n'aprofiten les parts davanteres (molt magres) amb la panxa (més greixosa), desossades a mà, i les barregen. Només trossos grossos, per poder assegurar-se que són aquestes parts de l'animal.
A la fàbrica hi treballen tres torns, dos de producció i un de neteja, que desmunta les màquines peça a peça i les neteja per reprendre la feina l'endemà.
En l'elaboració (la podeu consultar a la galeria fotogràfica) es manté un seguiment de la procedència de les carns amb un sistema de codis de barres, des de l'escorxador als restaurants. La carn procedeix d'Espanya, sobretot del nord (Galícia, Astúries i País Basc) i d'Extremadura i també Castilla la Manxa); tot i que en èpoques de promocions o vacances, si en falta la porten d'Alemanya o Irlanda, on hi ha altres empreses ESCA.
Tot i que el producte es distribueix ultracongelat i té més d'un any de 'vida', marquen la caducitat als tres mesos, per mantenir totes les propietats del producte. Les hamburgueses es couen directament ultracongelades al restaurant, no sense abans haver comprovat la temperatura de la planxa; i no s'hi afegeix gens d'oli, només sal i pebre.
Controls de qualitat
McDonald's compta des del 2007 amb una nova certificació de garantia, la d'Applus+ que avala qualitat de la carn i del procés de producció. D'altra banda l'any passat la federació Espanyola d'Hosteleria va guardonar McDonald's Espanya amb el premi a la seguretat alimentaria, essent la primera del sector ren rebre un reconeixement així.
McDonald's a Igualada
Jaime Ferrer-Calbetó, el franquiciat del restaurant a Igualada assegura que 'les llegendes urbanes fan menys mal del que la gent creu', ja que la producció de l'empresa, a nivell estatal no ha deixat d'augmentar els darrers anys. En aquest sentit considera que la majoria de gent, 'tot i que pot criticar el tipus de menjar ràpid, és conscient dels controls de qualitat i que el que pot ser perjudicial no és el producte, sinó que se'n faci un abús, com pot passar amb altres productes com les pizzes, per exemple. En cadascú està la mesura o l'assiduïtat que creu que ha de fer'. En aquest sentit ha recordat que McDonald's és una de les empreses que al 2005 es va comprometre amb l'estratègia Naos, impulsada des del ministeri de sanitat, per prevenir l'obesitat.
Així mateix Ferrer-Calbetó s'ha mostrat content que 'a Igualada s'han superat força les expectatives que s'havien posat en l'obertura de l'establiment, en relació a altres restaurants McDonald's posats en marxa arreu de l'estat'.
Programa de Testimonis de Qualitat
La visita a la fàbrica s'ha fet en el marc d'un programa que porta al llarg de l'any a 1.000 consumidors de tot l'estat a conèixer la fàbrica. Aquest dijous han estat un grup de 20 anoiencs que han fet la visita.
Caram quin publireportatge, espero que paguin com a mínim. Però aquest no és l’estil al que ens te acostumats l’anoiadiari
Vaja, llegint i veient les imatges els donaries un premi....
marc
igualada
5 de juny 2009.12:51h
Menja sa ... NO mengis a McDonald’s