//Plugins sense CDN ?>
El Mercat de les Espècies d’Argençola vol consolidar-se com a focus de divulgació, coneixement i experiències. Dissabte 13 de juny durant tot el dia, les parades tornaran a omplir la vila, acompanyades d’activitats per a tots els públics
Aquest dissabte Argençola celebrarà la 5a edició del Mercat de les Espècies. L'objectiu dels organitzadors és donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, que han estat el pal de paller de la gastronomia del territori i que actualment han quedat relegades i fins i tot oblidades en benefici de gustos més llunyans i exòtics.
El protagonista d’aquest 5è Mercat serà el safrà. Des del segle XV fins al segle XIX la zona que comprèn la Conca de Barberà, la Segarra, l’Urgell i l’Anoia va ser un dels territoris productors més significatius d’aquesta espècie i Santa Coloma de Queralt era un punt de comercialització clau. Actualment hi ha iniciatives en marxa que volen recuperar-ne el cultiu a la zona. Durant el Mercat es podran comprar bulbs de safrà que s’han de plantar entre juliol i setembre i floreixen entre finals d’octubre i novembre.
Com a novetat, aquest any cada parada del mercat oferirà una activitat interactiva. Aquesta vol ser una altra manera de donar a conèixer els productes que porten i qui hi ha darrera de cadascun. Les activitats començaran amb una Jornada Tècnica amb el títol "Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors".
Dissabte ,13 de juny, el Mercat obrirà de les 10 del matí a les 8 del vespre. D'entre els actes programats destaquen el 5è Concurs de Sals aromatitzades, el taller de pastisseria amb safrà a càrrec de Gemma Clofent creadora del blog de pastisseria La cuina de casa, el taller de cuina aplicada a l’esport i les espècies més adients a càrrec d’Astrid Barqué i el Concert dels Gipsy Krokets Quartet que fusionen les arrels catalanes amb sonoritats tradicionals de la mediterrània i ritmes dels Balcans.
Durant tot el Mercat es podrà visitar l’exposició dedicada al safrà. Hi haurà servei assegurat de menjar i beure.