//Plugins sense CDN ?>
Des de les 9 del matí i fins a les 2 del migdia, el degoteig de gent que va passejar pel carrer Major, la plaça de l’Església i la plaça de la Vila, decorats per a l’ocasió, va ser constant. Segons l’empresa organitzadora, es calcula que hi van passar unes 5.000 persones. El bon temps, tot i el fred, va afavorir l’assistència de públic.
A més de les parades de productes artesanals, que van ser més d’una quarantena, els visitants van poder escoltar de veu d’una vella Candelera, al costat d’una foguera, els orígens de la festa i les seves tradicions. També van poder veure la demostració d’un bufador de vidre i d’un elaborador d’espelmes amb fulls de cera verge i els van obsequiar amb un pom de romaní i una infusió de poniol. A l’entrada al mercat van poder comprar els bunyols de la Candelera.
Com a complement al mercat, de les 11 del matí a la 1 del migdia, els més menuts van passar una bona estona amb uns inflables que es van col·locar a la plaça de l’Ajuntament. En aquest mateix espai, l’Associació per a l’Oci de la Gent va organitzar una ballada de sardanes.
A les 12 del migdia a l’església de Santa Maria, i com ja és tradició en la festa local poblatana, mossèn Miquel Guillén va oficiar una missa solemne en honor a la patrona, la Mare de Déu de la Llet, i va beneir les candeles. La celebració va comptar amb l’acompanyament de les veus de la Capella de Música de la Tossa. Després de la celebració litúrgica, aquesta formació vocal, sota la direcció de Frederic Prat, va oferir un concert, en què van interpretar peces d’estils diversos, com Contigo en la distancia, Quizás, quizás, quizás, El llop de mar o La puntaire.
I un dels altres actes tradicionals d’aquesta festa local és la inauguració de l’exposició de pintors i pintores poblatanes. L’acte va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch, que va destacar el treball que fan aquests artistes i que volen compartir amb la resta de gent a través d’aquesta mostra.
Enguany a la col·lectiva pictòrica hi participen cinc pintors i pintores: Pepita Vilamajó, Francesc Surroca, Miquel Bou, Xus Luna i Clara Luque. Es poden veure quadres d’estils i tècniques molt diverses, que defineixen cada un dels artistes. La mostra es podrà visitar fins al diumenge al diumenge 16 de febrer i l’horari d’obertura serà de dilluns a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, i els diumenges, de les 12 a les 2 del migdia. Totes les activitats de la Fira de la Candelera les va organitzar la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.