TORNAR

Mercè Sangüesa, de Celler Pla de Morei, entre les 57 dones de la Xarxa Productes de la Terra homenatjades per la Diputació de Barcelona

L’ens ha fet un reconeixement a dones pageses, ramaderes i elaboradores que treballen amb algun dels 55 productes singulars de la demarcació. L’homenatge s’ha fet en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona.

societat
Dimarts, 7 novembre 2023. 13:34. Redacció AnoiaDiari.

Mercè Sangüesa, de Celler Pla de Morei, de la Torre de Claramunt, és l'única anoienca entre les 57 dones empresàries (pageses, elaboradores, ramaderes...), que aquest dimarts, dins el Gastronòmic Fòrum Barcelona, han rebut un homenatge per part de la Diputació de Barcelona, "pel seu talent, esforç i compromís en la conservació del patrimoni agroalimentari local, donat que totes treballen amb algun dels 55 productes singulars de la província. Es tracta de varietats que tenen unes característiques pròpies i excepcionals sovint arrelats a una comarca o territori molt concret, com ara els tomàquets del Bages, el cigronet de l'Anoia, l'ànec mut del Penedès, la col brotonera del Vallès o el pèsol de Llavaneres, entre d'altres."

El Celler Pla de Morei és "un petit celler que reivindica el vi del territori. Provenen de família de pagesos i des de fa vint anys cultiven vinya ecològica i venen raïm a diversos cellers", han destacat des de l'organització de l'homenatge.

Abigail Garrido, diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, va reivindicar, en el transcurs de l'acte, la necessitat de «transitar el camí de la igualtat» cap a la corresponsabilitat d'homes i dones en l'àmbit personal i professional, i ha fet una crida a les dones homenatjades a «donar la mà i l'experiència a les dones més joves per tal de garantir el relleu generacional» de negocis tan tradicionals com els seus.

Les dones distingides

De les 57 dones distingides, 10 són de l'Alt Penedès: Montse i Adelaida Olivella, d'Aviram Família Olivella Cruz (Castellví de la Marca); Elisabet Colomer, de Guirigall (El Pla del Penedès); Dolors Roca, de Fruita de Cal Roca (la Granada); Olivia Junyent, de Castell d'Age (La Beguda baixa); Eva Ventura, de Mas Bertran (Sant Martí Sarroca); Anais Manobens, de Casa Maria Rigol (Sant Sadurní d'Anoia); Maite Esteve, de Vins el Cep (Espiells); Blanca Ozcáriz, d'El Jardí dels sentits (Sant Sebastià dels Gorgs); Assumpta Llopart, de Llopart Cava (Subirats); i Mireia Torres, de Miquel Torres (Vilafranca del Penedès)

També han rebut la distinció una dona de l'Anoia (Mercè Sangüesa, de Celler Pla de Morei, la Torre de Claramunt) i 6 del Bages, en concret: Montserrat Soler, de Can Pujolet (Marganell); Gemma Solà, de Cal Climent (Manresa); Alba Casasayes, de d'Arnaules (Viladordis); Maria Àngels Rial, d'Oli Migjorn (Valls de Torroella); Marta Pujadó, de Celler Grau i Grau (Maians), i Anna Berenguer, d'Àrtium (Artés).

Pel que fa al Baix Llobregat, han estat distingides Imma i Montse Tugas, de Tugas i companyia (Sant Climent de Llobregat); i Montse Torres, de Granja Torres Torres (el Prat de Llobregat). Al Berguedà han rebut la distinció Maria Costa, de l'Escairador (Berga); Maria Àngels Boixadera, de Peu de Roques (l'Espunyola); i Rosa i Maria Àngels Casabella, de Casabella Natura (Olvan).

Al Garraf han estat distingides Remei Gimeno, de Sinia Sant Gervasi; Montse Marcè, de Sinia Pujadas, i Natàlia Puig, de Celler Puig Batet, totes tres de Vilanova i la Geltrú. Altres tres dones han estat distingides al Lluçanès: Imma Costa, de Mas Terricabras (Oristà); Carme Salada, de Can Salada (Santa Eulàlia de Puig-Oriol); i Maria Rosa Soler, d'El Taulell del Soler (Prats de Lluçanès).

Al Maresme, les homenatjades són Eva Gayoso, de Can Catà (Canet de Mar); Margarita Fors, de Cooperativa Agrícola Baixa Tordera (Tordera); Sara Basart, de Cooperativa Agrícola del Maresme (Pineda de Mar); Serena Cantieri, d'El desig pastissers (Canet de Mar); Maria Rosa Roigé, d'Horta Moragas (Arenys de Mar); Cristina Martorell, de Melmelaria (Tiana); Maria Rosa Pruna, de Soc pagès (Arenys de Mar); i Anna Dellà, d'Els pagesos (el Masnou).

Anna Surroca, de Magadins, ha estat la representant del Moianès. A Osona, les distingides són Conxita Morell, de Pastisseria Bruguer (Vic); Anna Codina, de Carnisseria Codina (Taradell); Gemma Prat, de Fussimanya (Tavèrnoles); Eva Carmona, d'El Circell (Gurb); i Emi Codinachs, de Banc de llavors de Roda de Ter.

Pel que fa al Vallès Oriental, les distingides són Jerusa Chaparro i Magda Pérez, de Can Sunyer (La Garriga); Matilde Grau, de Can Galderic (Santa Eulàlia de Ronçana); Maria Giner, de Kosturica (Canovelles); Yolanda Presseguer, de La Perla (La Garriga); Rosa Maria Pérez, de Can Viver (Bigues i Riells), i Pepi Milà, de Celler Can Roda (Santa Maria de Martorelles). Al Vallès Occidental, Elena Simó, d'Els Campaners (Ullastrell); Maria Font i Mariona Morral, de Celler Can Morral del molí (Ullastrell); Maria Dolors Llonch, de L'Olivera (Collserola); i Angela Ramón, de 5 Quarteres - La Muntada (Vall d'Horta).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.