//Plugins sense CDN ?>
A finals d'abril van finalitzar les classes sobre educació viària que Mossos i Policia Local porten a terme cada any a les escoles vilanovines. Escolars del Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata han participat en aquestes classes de mobilitat segura que serveixen per alertar-los dels perills que es poden trobar al carrer i sobretot, aprendre com evitar-los.
L'agent local Ana Romero i la mosso Maria Argilés Bellet han estat les responsables de fer un curs d'educació viària als tres centres de primària de Vilanova. Romero explica la importància d'impartir aquesta educació viària als escolars i sobretot assenyalava la tasca que "els mateixos infants fan a l'hora de sensibilitzar els seus pares, convertint-se ells també en vigilants i vetlladors de les normes bàsiques de seguretat". Més de 700 alumnes vilanovins han rebut explicacions bàsiques sobre com comportar-se al carrer, ja sigui com a vianants, conductors o passatgers d'algun tipus de vehicle.
Explicacions que s'adeqüen a l’edat de cada grup; des dels més petits, els pàrvuls, als quals "s'acosta la figura del policia com a servidor públic a qui no han de tenir por, i per contra poden tenir de referència per demanar ajuda si no necessiten", fins els més grans que treballen continguts diversos sobre mobilitat segura: senyalització, elements de seguretat, conducció...
Les dues agents policials treballen amb els nens aspectes diversos sobre els riscos que podem trobar quan anem per la via, ja sigui caminant, amb bicicleta o qualsevol mitjà de transport. També informen sobre el sistema de retenció infantil, els sistemes de protecció quan es va en bicicleta, patinet… i el comportament en cas de jugar a prop de la carretera. Els consells i advertiments tenen una bona acollida per part dels alumnes i els professors dels centres escolars, segons afirmen des del cos policial. L'inspector en cap, Marc Peña, ha tornat a insistir en la necessitat fonamental de l'educació viària a totes les edats, per la qual cosa afirma que "seria convenient la creació d'una assignatura sobre la matèria i que fos impartida a tots els cursos i edats a l'educació obligatòria".
Des de 1989 la Policia Local vilanovina porta a terme aquestes classes. Tot i que en aquests 27 anys reconeix que hi ha hagut també alguns cursos d'interrupció, darrerament la continuïtat està demostrada i segons l'inspector l'aposta per aquesta actuació ha donat molt bon resultat; "la prova és que s'han reduït de manera molt significativa els accidents greus al municipi".