TORNAR

Un mes després de l'apagada analògica, Miralles segueix sense televisió

L’ajuntament encara espera resposta de la Secretaria de Telecomunicacions

societat
Divendres, 7 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 30 de març es va completar el procés de l’apagada analògica a Catalunya. Ara, a prinicipis de maig, encara hi ha municipis que presenten problemes de recepció de la senyal digital. Els habitants de Santa Maria de Miralles fa més d’un mes, doncs, que pràcticament no poden veure la televisió —en algunes llars, amb sort i alguns dies, s'arriba a agafar algun canal. El municipi ha pres la iniciativa davant d’aquesta situació desesperant, i fins i tot vol proposar a la Secretaria de Telecomunicacions la instal·lació d’una antena a càrrec del poble, sempre i quan la Generalitat assumeixi el compromís de tornar-los aquests diners que avançarien. Malauradament, encara esperen una resposta.

Santa Maria de Miralles - Foto: CCA

L’alcalde de Santa Maria de Miralles, Josep Maria Torrens, explica que fa tres mesos que ha demanat una entrevista amb la Secretaria de Telecomunicacions, però que de moment no els han respost. Torrens diu que el municipi estaria disposat a assumir la instal·lació d’una antena que solucionés la cobertura de TDT i també la d’Internet —també inexistent—, però que necessiten el compromís de la Generalitat de retornar-los aquesta inversió. ‘Si a la llarga han d’acabar posant-hi una antena, el que proposem és pagar-la de moment nosaltres, i que la Generalitat ens torni els diners d’aquí a uns anys’, explica.

La solució de la cobertura de TDT a través de satèl·lit tampoc no és viable a Miralles: ‘Per una casa aïllada potser sí, però aquí estem parlant de 100 masies, i seria una inversió massa cara que tampoc no ens solucionaria el tema d’Internet’, diu l’alcalde. Des de l’ajuntament s’han fet gestions amb Abertis, i saben que la instal·lació d’una antena per dotar de TDT i Internet els costaria entre 40.000 i 50.000 euros, suma per la qual estan disposats a buscar el finançament. Torrens també explica que els tècnics de la Generalitat han vingut diverses vegades a Miralles a veure els terrenys per a una possible ubicació, i que hi ha fins a tres opcions ben comunicades i amb electricitat per a col·locar-la.

Sense Internet

Internet és doncs l’altre punt feble al municipi: la línia de telefonia fixa està saturada, i això impedeix que es puguin donar d’alta nous serveis. L’alcalde explica que darrerament han anat a viure a Miralles diverses parelles joves, cosa que ha suposat un augment de la població, i que la situació és insostenible perquè cada vegada és més necessària la connexió a la xarxa.

A Carme, amb problemes de cobertura

Una de les poblacions veïnes de Santa Maria de Miralles és Carme. Allí la TDT es rep més o menys bé, en part gràcies al sistema de televisió per cable que fa anys que funciona al municipi i que permet que tots els veïns puguin veure la televisió. El problema de Carme és la cobertura de telefonia mòbil: molt insuficient amb Movistar i tampoc del tot bona amb Vodafone. El seu alcalde, Jordi Sellarès, explica que el municipi ha entrat dins d'un procés de compra agrupada de serveis de telecomunicacions impulsat per Localret, i que una de les exigències de Carme és que la companyia adjudicatària es comprometi a donar bona cobertura al poble.


1 Comentaris

A

Albert

Santa Maria de Miralles

7 de maig 2010.10:27h

Respondre

Lamentable i patètic és el tracte que està rebent Santa Maria de Miralles per part del govern de la Generalitat en quant al pas a TDT. Després que la Generalitat s’omplís la boca de l’èxit... Llegir més que ha estat l’apagada analògica, ja fa mesos que a Miralles estem sense televisió. La opció que ens dónen (apart del silenci és clar) és que de manera individual, cada casa s’instal·li una antena receptora via satèl·lit, pel ”mòdic” preu de 445 euros. Aquests diners els ha de pagar l’usuari en el moment de la instal·lació, i tramitar la petició de l’ajud de la Generalitat, que en el millor dels casos pot arribar als 200 euros. Tot això, per poder ser com els demès, per poder rebre un servei d’informació televisiva públic i gratuït... que per cert, la Constitució cataloga de dret fonamental (sempre i quan no siguis de Miralles, deu dir la lletra petita). El que em pregunto jo és perquè la instal·lació no val 200 euros, si és aquest l’import subvencionat? Per què l’únic aparell receptor autoritzat a instal·lar ha triplicat el seu preu des que tots l’hem d’acabar comprant? Per què la Generalitat xiula i mira al cel quan li parlem de Miralles? Per què el Consell Comarcal de l’Anoia no ens ha ajudat a nosaltres? Tothom fa el despistat, i mentre tant, nosaltres no tenim televisió, els instal·ladors i els fabricants de receptors fan l’agost, i la Generalitat fa el sord, i s’atreveix a pintar el territori mirallenc com si tingués cobertura en el mapa de cobertura del seu web. Si veure la televisió pública és un luxe a Miralles, ja no em vull atrevir ni a pensar en demanar internet o cobertura de telefonia mòbil... això ja seria ciència ficció!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.