TORNAR

La MICOD planta vegetació autòctona al riu Anoia

L’actuació de recuperació de la llera del riu Anoia entra en una nova fase de recuperació vegetal

societat
Dimarts, 28 novembre 2023. 12:05. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

La MICOD ha començat una nova fase en l'actuació de neteja i recuperació al riu Anoia que es va posar en marxa abans de l'estiu. En aquesta nova acció s'han dut a terme tasques de recuperació vegetal, amb la sembra i plantació de vegetació autòctona i deixant la zona lliure d'espècies invasores.

El passat mes de maig, la MICOD va començar amb la retirada de diverses espècies vegetals invasores de la llera del riu Anoia, com la canya americana (Arundo donax), alguns peus arboris que impedien la correcta dinàmica fluvial i també alguns horts il·legals, amb l'objectiu de netejar la llera i ajudar a naturalitzar l'espai fluvial. Es va retirar tota la canya americana, incloent-hi la part subterrània o rizoma per tal d'evitar nous rebrots, del tram del riu Anoia al seu pas per Santa Margarida de Montbui i Igualada, entre el carrer Almeria i el carrer de la Creueta, un tram de 550 metres de longitud i una superfície total d'actuació de més de 30 mil metres quadrats. La feina de desbrossament s'ha fet en bona part de manera manual per tal de conservar la vegetació de ribera i les espècies autòctones com els esbarzers (Rubus sp.), el lliri groc (Iris pseudacorus) i el canyís autòcton (Phragmites australis).

Ara, amb la nova actuació de plantació també s'ha fet una nova retirada i trituració dels rebrots romanents de canya americana. Fins a finals d'any es mantindran els treballs de retirada dels rebrots per impedir que torni a arrelar.

El cost total de l'actuació ha estat de 65.000 euros, finançats principalment per la Generalitat de Catalunya a través de l'Agència Catalana de l'Aigua, amb la col·laboració dels ajuntaments d'Igualada i Santa Margarida de Montbui. Els recursos s'han obtingut de la línia de subvencions adreçades als ens locals per al finançament de les inversions o despeses realitzades per a l'execució d'actuacions de manteniment i conservació de lleres públiques en trams urbans.


1 Comentaris

M

Montserrat

Igualafa

29 de novembre 2023.09:56h

Respondre

Segons el meu parer si des que és va fer el camí del rec s’haguessin fet treballs de conservació no hauríem arribat aquí.
I d’aquest tram fins a tocar del parc fluvial de Vilanova, per... Llegir més quant està prevista la neteja?? Us convido a que feu un vol per la zona i veureu com tota la llera del riu està plena de vegetació i escombraries !!!! Com sempre a Igualada es fan moltes infraestructures (parcs, carril bici...) Però només són per fer-se la foto, passat un temps ni se’n recorden.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.