TORNAR

La MICOD presenta el projecte per incorporar dones a la indústria al Saló de l'Ocupació de Barcelona

societat
Dilluns, 9 octubre 2023. 14:32. Redacció AnoiaDiari.

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena ha participat en una xerrada al Saló de l'Ocupació presentant el projecte per incorporar les dones a la indústria. L'esdeveniment es va dur a terme el passat 4 i 5 d'octubre al recinte de Montjuïc a Barcelona. Sota el nom "Coneixes les formacions d'oficis segregats?", la coordinadora de la MICOD, Raquel Serra i Martorell, va explicar un cas d'èxit: el projecte Conca Industrial 4.0 i les accions que fa la Mancomunitat per incorporar dones en sectors industrials, on la presència femenina és molt baixa.

En el marc del programa Conca Industrial 4.0, subvencionat per la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat de la Conca d'Òdena treballa des de l'any 2020 per ajudar al sector industrial de la Conca d'Òdena a incorporar personal amb el perfil d'aprenent qualificat.

Aquest programa, que ja passa per la tercera edició, promou la competitivitat de les indústries i dona resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d'empreses, llocs de treball i facturació.

La feina de la Mancomunitat se centra especial en afavorir la incorporació de la dona, i ho fa de manera transversal i des de diferents àrees. L'àrea d'Igualtat, per exemple, porta a terme un programa de coeducació als centres educatius de la Conca d'Òdena que té, entre molts altres objectius, despertar vocacions entre les noies de professions que tradicionalment han estat associades als nois.

En aquest sentit, actualment es mantenen les inscripcions obertes per al curs gratuït d'aerotèrmia. L'objectiu del curs és facilitar la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones aturades a la Conca en el sector industrial, especialment de joves i dones.

L'alumnat aprendrà a realitzar el muntatge i el manteniment de sistemes d'aerotèrmia segons els seus principis tècnics i la termodinàmica, així com les operacions necessàries per aplicar l'energia de l'aire a la climatització, amb les mesures de seguretat i qualitat adients. És una formació de 130 hores que inclouen les sessions teòriques i pràctiques dels diferents mòduls, i a part, s'hi sumen les hores del mòdul d'intel·ligència emocional i pràctiques no remunerades en empreses del territori.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.