La trobada va tenir lloc el 14 de gener a Copons, amb l'objectiu de debatre sobre el desencaix entre la normativa i la realitat i les seves conseqüències, i plantejar propostes que puguin ser incorporades en futures legislacions en l'àmbit urbanístic i territorial.
Aquest cap de setmana, Copons va ser la seu d'una trobada de diferents tècnics i responsables polítics de micropobles de Catalunya. Es considera com a tals als municipis amb menys de mig miler d'habitants i l'Anoia és una de les comarques de la demarcació de Barcelona on hi ha una presència més gran d'aquests. Els assistents a la trobada organitzada des de l'Associació de Micropobles, entre els quals hi va haver representants de municipis associats i no associats, tècnics de Consells Comarcals i arquitectes municipals, van posar en comú les dificultats amb què es troben per a complir una normativa "feta des dels despatxos" i sense tenir en compte les característiques de la ruralitat. Sobre aquest concepte, hi ha la demanda explícita d'incorporar-lo en l'imaginari social i polític com la realitat que és, més enllà del seu valor paisatgístic.
La reunió del passat dissabte, a Copons, amb presència anoienca
D'altra banda, es va proposar la creació d'una comissió de treball formada per alcaldes i tècnics municipals amb la fi de desenvolupar i presentar les demandes sobre l'adequació de la normativa als diferents grups parlamentaris i entitats institucionals. Precisament, el Director General d'Urbanisme, Agustí Serra, convidat a la trobada, va excusar la seva absència i es va comprometre a valorar les propostes sorgides de la reunió. L'Associació de Micropobles de Catalunya va acordar, finalment, emetre un comunicat sobre el contingut de la reunió. El document es treballarà entre els assistents a la trobada i la resta de municipis associats en el decurs dels propers dies.