//Plugins sense CDN ?>
Les postres no són, precisament, una marca d’identitat de l’Anoia, la comarca no és reconeguda pels seus dolços però diversos pastissers de la comarca han gaudit de reconeixements, no només a nivell estatal, sinó fins i tot a nivell mundial. És el cas de Josep Maria Guasch, de la pastisseria Targarona; Ana Lucía Jarquin Caceres, pastissera del prestigiós restaurant Àbac i del Mas de Pedrafita, i Roger Valls que ha treballat al Celler de Can Roca i va participar en l’elaboració del dinar del Papa Benet XVI en la seva visita a Barcelona.
Un dels millors croissants de mantega
Els croissants de mantega de la pastisseria Targarona van quedar finalistes d’un concurs de croissants a nivell estatal celebrat fa uns dies. Es tractava de la quarta edició del concurs i la tercera en què participava la pastisseria igualadina. Josep Maria Guasch explica que el jurat, que va classificar els croissants del Targarona entre els cinc millors, va valorar el color del croissant, el gust, la forma i el fullat: ‘Cal que es vegin les capes del croissant’
Les postres d’Ana Lucía, seleccionats per un concurs mundial
El concurs ‘The Best Desert of Restaurant’ és un prestigiós concurs de postres a nivell mundial en el qual la pastissera del Mas de Pedrafita, Ana Lucía Jarquin, va ser seleccionada juntament amb vuit pastissers d’arreu del món. Jaquín competirà amb dos postres: ‘belga ale, les textures de xocolata amb cafè, regalèssia, cacau, olives negres i toffe’ i ‘Sota gebre de llimona confitada flors d’octubre , neu de iogurt , cruixent de galeta i gelat de violetes.
Per elaborar les primeres postres, que havien estat inspirades en el cafè, Ana Lucía jarquin va utilitzar una cervesa italiana on s’hi troben, segons explica la pastissera, aromes de cafè. Les dues postres van convèncer el jurat per participar en el concurs mundial. Jaquín afirma que ‘ja se sent una mica guanyadora’ i tot i que creu que és molt complicat fer-se amb el premi: ‘Competim amb pastissers de França, Argentina, Bèlgica....’ valora molt positivament el fet de poder participar en aquest concurs i explica que: ‘És una manera de donar-te a conèixer davant d’un jurat molt prestigiós, format pels millors pastissers, cuiners i crítics de renom mundial’.
El menú del Papa Benet XVI
El pobletà Roger Valls va participar en l’elaboració del menú del Papa Benet XVI durant la seva visita a Barcelona: ‘Tot va començar amb la visita del Cardenal Bertonne quan ursava segon de restauració, juntament amb dos companys de classe li vam preparar el sopar al Palau Episcopal i li va agradar tant que va recomanar al Papa que ens escollís per fer-li el dianar’, explica Valls.
A més d’aquesta experiència, que l’anoienc qualifica com ‘única i gratificant’, Roger Valls va treballar a la partida de pastisseria del Celler de Can Roca, avui considerat com el segon millor restaurant del món. Quan va acabar el curs d’especialització en alta cuina al Col•legi Sant Ignasi- Sarrià, Valls va fer un stage al Celler de Can Roca i després hi va treballar durant tres mesos: ‘És una experiència molt bona, treballava moltes hores, sota molta pressió, tot havia de sortir en òptimes condicions’.
jaume ramentol esteban
igualada
18 d'octubre 2011.18:40h
tampoc ens passem ,son fantastics aixo si, perque precisament no son gaire dolços i per tant no son empalagosos