TORNAR

Miralles ultima els preparatius de la Festa Major

Josep Solé: ”La Festa Major es fa gràcies al gran equip humà que hi ha darrere”

societat
Divendres, 14 agost 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El 14 i el 15 d'agost, Santa Maria de Miralles es vesteix de Festa Major. Des del 2009, un equip de veïns, veïnes i gent amb nexes al municipi, s'encarreguen d'organitzar els actes de Festa Major. Enguany, d'entre els actes més destacats hi haurà l'actuació de l'Orquestra Montgrins i de l'humorista Jordi Elepe.

Fotografia: Orquestra Montgrins

A partir de novembre, Miralles ja comença a pensar en la Festa Major. Josep Solé, membre de l’organització de la Festa Major de Miralles explica que "la festa la muntem un grup de gent mol ben avinguda, ens reunim un cop al mes a partir de novembre i anem configurant el programa". Solé assegura que "potser no tots vivim a Miralles però tots hi tenim un nexe d’unió, o som amics de veïns, o fills de pagesos...".

Enguany, la Festa Major de Santa Maria de Miralles se celebrarà el 14 i el 15 d’agost.  El plat fort d’enguany és l’actuació de l’Orquestra Montgrins, "aquest tipus d’actes és el que agrada a la gent del poble". L’altra proposta més destacada del programa és l’actuació de l’humorista Jordi Elepe, que tindrà lloc dissabte 15.

Solé explica que la comissió de Festa Major no depèn de l’Ajuntament, "però tots els membres de l’Ajuntament formen part de la comissió". El pressupost destinat a la Festa Major el formen les aportacions de patrocinadors grans i petits, la subvenció de l’Ajuntament i la gran aportació que fa la gent del poble. "No tots els actes són gratuïts ja que ho muntem en una plaça que s’ha d’habilitar expressament per a celebrar-hi els actes", afegix Solé. 

Ultimant els darreres preparatius, Solé confessa que "gaudim tant del camí que fem organitzant la festa com dels propis dies de celebració". Solé assegura que tot és possible gràcies a l’equip humà que hi ha darrere, format per gent veterana i gent jove, "és generacional, a la comissió s’hi afegeixen els fills dels qui ja fa anys que s’hi dediquen, és la manera d’engrescar els joves a participar-hi".

Aquests dos actes més destacats aniran acompanyats dels actes tradicionals com la tirada de bitlles o el vermut de després de missa. Enguany, però, en comptes de l’exposició, des de la comissió proposen l’activitat “l’arbre dels somnis”, en què cada persona penjarà un desig, "volem omplir totes les branques de somnis i desitjos i si tot va bé, editar un llibre", explica. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.