//Plugins sense CDN ?>
L’alcalde Teo Romero i el responsable de Montbui Solidari-ACAPS Anoia Joan Díaz presentaven un acte de suport i reconeixement a la causa solidària. Cal recordar que uns dies abans el ple del mateix consistori es va posicionar clarament a favor d’una moció que demana actuacions i solucions per al conflicte que viu des de fa 38 anys el Sàhara Occidental.
L’alcalde Teo Romero va valorar la visita d’Hassanna Aalia a Montbui i va destacar que “és un jove que simbolitza la lluita d’un poble. L’Hassanna està vivint una situació injusta. Tant ell com el seu poble estan patint situacions injustes en un conflicte en el qual l’Estat espanyol té una gran part de culpa”. Romero va recordar que “Hassanna Aalia viu una situació injusta i molt dura. És un ambaixador del poble sahrauí a Espanya. El seu activisme, pel seu poble i la seva gent, li ha fet patir experiències molt dures. Montbui sempre donarà suport a totes aquelles persones que estan patint una vulneració flagrant dels drets humans”
El batlle montbuienc va voler mostrar “tot el nostre suport a la causa sahrauí” i va remarcar la tasca que desenvolupa l’entitat Montbui Solidari-ACAPS Anoia “ciutadans actius, compromesos i que treballen per una causa justa”.
De la seva banda, Joan Díaz, en representació de Montbui Solidari-ACAPS Anoia va assenyalar que “Hassanna Aalia porta des dels 17 anys lluitant en els territoris ocupats. La nostra entitat ha treballat més directament en els campaments de refugiats, però la realitat dels territoris ocupats cada cop és més bàsica per entendre l’ocupació ilegal que fa el Marroc del Sàhara Occidental”. Díaz va destacar que “el Sàhara Occidental és un territori amb molts recursos naturals, i on la població és periòdicament torturada i els drets més elementals són vexats. El Sàhara Occidental porta 38 anys d’abandonament de la comunitat internacional i en aquest temps s’han donat més de 600 desaparicions de persones, s’han acumulat els presos polítics a les presons, etc”.
De la seva banda Hassanna Aalia va destacar que “el poble sahrauí malviu amb l’ocupació marroquí”. El jove sahrauí va recordar que “el judici on vaig ser condemnat a cadena perpètua va ser una farsa. No hi havia ni proves ni testimonis, i va acabar amb condemnes contra persones que estem lluitant pels drets del poble sahrauí”. L’activista sahrauí va explicar com el campament de Gdeim Izik es va aixecar a uns 15 quilòmetres de l’Al-Aaiun, el 10 d’octubre de 2010. Va allotjar a prop de 20.000 sahrauís que protestaven per la discriminació que patien en el seu territori i demanaven millores socials al govern marroquí. Com explica el mateix Hassanna “el campament va ser desmantellat a les cinc del matí del 8 de novembre de 2010 a sang i fetge per les tropes de l’exèrcit marroquí”. Aalia va destacar que “els organismes internacionals no estan fent res de profit per solucionar aquest tema. Des del 1991 hi ha pendent la celebració d’un referèndum perquè els sahrauís decidissim el nostre futur, però la comunitat internacional no fa res per tirar-lo endavant. No pressionen al govern marroquí pels interessos econòmics i les reserves de pesca i fosfats”. El jove activista sahrauí, que va fer una conferència el mateix dimecres al vespre a Igualada, va cloure la recepció tot destacant que “l’Estat espanyol es va desentendre del Sàhara Occidental i ha de reparar tot el mal que va fer al poble sahrauí”.
pep,no es obligatorio sentirse catalan,yo respeto cataluña y a los catalanes,pero no me identifico ni con su cultura ni con su idioma,como yo hay mucha gente,respeta tu tambien a quien se sienta... Llegir més español
Potser ja aniria sent hora que en Teo i els seus també estiguessin a favor de la causa catalana, no?
Pep
Anoia
6 d'abril 2013.19:12h
Sergio, no es tracta de com et sentis. Jo no n’he parlat de sentiments. Es tracta de respectar els drets dels pobles. O és que t’has de sentir saharaui per respectar l’autodeterminació... Llegir més d’aquest poble? Ah, per cert, jo no he faltat el respecte a ningú, i per tant a tu tampoc.