TORNAR

Montbui va gaudir d’una Fira del Bou amb gran afluència de públic malgrat la pluja de dissabte

Multitud d'actes per totes les edats i gustos

societat
Dijous, 6 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Montbui va organitzar el passat cap de setmana la IV Fira del Bou i la XIV Fira de la Multicultura, un certamen que enguany va comptar amb una notable participació, malgrat que dissabte a la tarda es van haver d’ajornar algunes activitats previstes com la plantada de Bous, la cercavila de Bous i l’estrena de l’espectacle “Carmen” de Bizet. La forta tempesta que va caure durant tota aquella tarda també va condicionar la presència de visitants a la Fira del Bou, i molts comerciants van retirar les seves paradetes abans d’hora. Malgrat això, la resta d’activitats van realitzar-se sense inconvenient, destacant la bona presència de públic al Boulevard durant els dos dies.

Pèrgola a la Fira del Bou

Trobada de municipis agermanats

Lo Monstre

Fira del Bou

Trobada de municipis germans

Montbui es va abocar un cop més a gaudir una festa que enguany va recuperar l’esperit de les primeres edicions de la Multicultura. L’agermanament amb Alcaudete va donar un nou pas, amb la celebració de la I Trobada de Pobles Agermanats celebrada dissabte al matí a l’ajuntament montbuienc. En aquesta trobada, el municipi d’Alcaudete (agermanat amb Montbui des de fa més de 12 anys) va ser protagonista, atès que es van aplegar els diferents municipis catalans amb els quals està agermanada aquesta vila de Jaén: Montbui, Manlleu, Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà.

L’acte institucional va comptar amb la presència de l’alcalde de Montbui Teo Romero, el Tinent d’Alcalde de Cultura, Esports i Jovent de l’ajuntament de Manlleu, Josep Mas, l’alcalde de Masies de Voltregà Sergi Vilama i l’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà Xavier Vilamala. En representació d’Alcaudete, i presidint la comitiva desplaçada, va intervenir la Diputada Provincial i regidora d’Educació i Cultura d’Alcaudete, Yolanda Caballero, qui va mostrar la seva satisfacció per 'visitar un municipi germà per a Alcaudete, com és Montbui. Aquí ens hem retrobat amb amb arrels que superen distàncies. Amb trobades com la d’avui els nostres vincles s’enforteixen'.

L’alcalde montbuienc Teo Romero va donar la benvinguda als assistents i va destacar que aquesta trobada tenia 'una lògica comú: la procedència de moltes persones arribades a Catalunya des d’Alcaudete i fins a Montbui, Manlleu, Masies de Voltregà, Sant Hipòlit... L’agermanament entre Montbui i Alcaudete està molt viu, respon a les persones i als seus orígens. És un agermanament entre municipis i entre persones. Valorem com a molt important poder treballar en un intangible com és que una persona valori la identitat del seu poble d’origen i també la del seu poble d’acollida'. Romero va tenir paraules de lloança per a l’exalcalde d’Alcaudete Francisco Quero, qui va tornar a venir a Montbui en aquest cas formant part de la comitiva institucional del seu municipi.

Cal destacar que Alcaudete va col·laborar actívament en la Fira. Amb una exposició de pintures de l’ajuntament, amb diferents obres de la Biblioteca Alcaudetense, amb diferents elements de la seva cultura popular i tradicional i també amb la projecció de l’obra teatral 'Juicio de Dios', on es va poder veure la pressa de possessió d’Alcaudete per l’ordre militar de Calatrava. L’expedició d’Alcaudete va convidar els municipis germans per a les properes 'Fiestas Calatravas' que es celebraran el proper mes de juliol.

Inauguració de la Primera Fase del Passeig Torrent Torres

Dissabte al migdia, com a continuació de la I Trobada de Pobles Germans es va realitzar la inauguració de la Primera Fase del Passeig Torrent Torres, obra materialitzada en un nou espai verd en ple espai comercial del nucli urbà. Sota la majestuositat de la pèrgola que presideix aquest nou indret, es va realitzar una cercavila que va acompanyar a les autoritats (de Montbui, Alcaudete, Manlleu, Masies de Voltregà i Sant Hipòlit). L’alcalde Teo Romero va apuntar durant la inauguració que “avui fem realitat la recuperació d’un lloc perdut, al bell mig del municipi. Era una clavaguera a cel obert i una cicatriu en el centre del nucli urbà i ara hem aconseguit guanyar un espai urbanitzat, un lloc de passeig i de gaudi. Amb aquest passeig es torna a demostrar la voluntat transformadora”. Romero va assenyalar que 'aquest espai acollirà a partir del 15 de maig el mercat dels dissabtes. Un mercat pel qual apostem decididament, amb més paradetes, i amb tots els serveis necessaris: aigua, llum, megafonia, facilitats d’aparcament, grans espais...'. Com va comentar el batlle, 'el comerç és la primera activitat econòmica del nostre municipi i volem potenciar el nou espai Mont-Mercat'.

L’alcalde montbuienc va agrair la tasca realitzada per l’empresa montbuienca Moix, que es va encarregar de realitzar les obres, que tenien un pressupost proper als 1’2 milions d’euros. Romero va destacar que 'Moix és un empresari exemplar del nostre municipi'. L’alcalde va assenyalar que des de l’ajuntament es té clar 'que és el moment de continuar apostant per l’obra pública. En els moments de crisi cal que l’obra pública dinamitzi l’economia'.

L’alcalde montbuienc va remarcar que 'en uns moments on molts ciutadans del nostre municipi estan vivint moments difícils per la crisi i per l’atur, l’ajuntament de Montbui intenta que la factura social sigui més econòmica: amb preus mòdics en serveis com llars d’infants, facilitant l’aparcament gratuït a tots els carrers del municipi, garantint serveis de qualitat a preus baixos, etc.'

Romero va avançar un dels grans projectes que completaran en un futur el Passeig Torrent Torres. Es tracta de Mont-Àgora, el gran edifici cultural de Montbui. Serà el gran espai cultural del municipi, i hi inclourà la nova i ampliada biblioteca, l’auditori i aules de formació musical. Com va explicar l’alcalde socialista montbuienc 'hem de pensar en el present, i també en el futur. L’aposta per la formació i per la cultura és bàsica, i pensem que ajudarà a la qualitat de vida dels nostres ciutadans'.

III Ral·li Anoia Clàssic, tot un espectacle

De la mà de Moto Club Igualada Montbui va acollir el bo i millor dels cotxes clàssics de casa nostra. El III Ral·li Anoia Clàssic va omplir de color i espectacle els carrers de la zona de La Mercè, on es va donar la sortida de bon matí. Enguany hi van participar una cinquantena de vehicles, amb prop de 200 quilòmetres dividits per seccions i amb sis trams que van portar els participants per diferents municipis de l’Anoia, l’Alt Penedès i l’Alt Camp. Montbui va acollir tant la sortida com l’arribada, ambdues espectaculars.

Fira del Bou: molts visitants al Boulevard, amb actes de cultura popular i tradicional

Una vegada més el Boulevard montbuienc es va omplir de comerciants i paradetes amb productes diversos, d’ artesania, regals per al dia de la Mare, etc. Els comerciants del municipi i diferents artesans d’arreu de Catalunya van donar caliu a la IV Fira del Bou, que enguany va topar amb un enemic inesperat: la forta tempesta que va malmetre tota la jornada de dissabte tarda-vespre.

Amb tot, tant els matins de dissabte i diumenge la presència de visitants va ser molt important, i es calcula que més de 10.000 persones van passar per la Fira. El volum de negoci no va ser tan important com en altres ocasions, notant-se els efectes de la cojuntura econòmica adversa.

Amb tot, el Boulevard va ser una festa contínua. Dissabte al matí el protagonisme el va tenir l’acte institucional amb els municipis germans i la inauguració del Passeig Torrent Torres. Diumenge va ser l’escenari d’una gran trobada de Cultura Popular i Tradicional. Diferents grups anoiencs van animar la matinal amb diferents actuacions (Bastoners de Masquefa, Falcons de Piera, Caramelles d’Òdena, etc.), tampoc no hi van faltar sardanes ni un gran espai d’animació infantil amb 38 jocs del TBO ubicats al bell mig del Boulevard, que van fer les delícies dels més petits.

Ja a la tarda es va fer la cercavila de foc, gegants i grallers, que va omplir de color i festa el Boulevard. Hi van actuar el Drac de La Llacuna, els Grallers d’Igualada, el grup Molta Xamba, els Geganters, els Geganters i Grallers de Vilanova del Camí, els Gegants de La Tossa, els Geganmts del Barri de Sant Maure, els Gegants de la Ciutat d’Igualada, els Dracs i Diables de Santa Caterina i els Dracs i Diables de Montbui. Va cloure la jornada l’actuació de La Banda del Drac, que va posar punt i final a la Fira del Bou amb un animat concert.

Divendres: 'lo Monstre, poesia i monòlegs'

Els primers actes de la Fira del Bou van celebrar-se divendres passat. Hi va sobresortir l’espectacle-cercavila “Lo Monstre”, que va fer les delícies de grans i petits al Boulevard.

A continuació van seguir les activitats amb el 10è Certamen de Poesia, celebrat al CCC La Vinícola i presentat com és habitual per Lleonard del Rio.

En aquesta ocasió el guanyador del 10è Certamen Poètic de Montbui va ser Rossend Sellarès de Navàs. El segon premi va correspondre a Carme Benedicto de Barcelona i el tercer a Eumelia Sanz, de Valladolid. L’acte de lliurament de premis va ser presidit per Teo Romero, alcalde de Montbui, en el transcurs del Capvespre Poètic protagonitzat pel grup de rapsodes de Poesia Viva d’Igualada. El jurat d’aquest concurs estigué format per Adoració Aliberch, Jaume Ferrer i Lleonard del Rio. Va finalitzar la jornada de divendres amb una animada sessió-espectacle, amb el monologuista Daniel Zacarías.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.