//Plugins sense CDN ?>
L'acte central és el repartiment d'una escudella que es cuina al llarg de tot el dia: més de cinc hores d'ebullició. A part d'un seguit d'activitats paral·lels: concursos, fira, cercaviles, teatre... Una llista d'actes per assegurar una manera diferent de viure el Carnestoltes.
La Festa de la Caldera va començar ahir dissabte i s'allargarà fins aquest vespre de diumenge. El plantejament tradicional sobre per què s'organitzava la festa és molt senzill: s'apropava Quaresma i s'hi havia d'anar amb la panxa plena. Per això, les grans calderes, l'Esmorzar dels Traginers i l'escudella. Una cita molt recomanable per a tots aquells que mai l'hagin descobert. Un total de 5 calderes, de 80 litres cada una bulliran el dinar.
A part de la vessant gastronòmica, la població s'omplirà de parades i paradistes. Montmaneu és un poble allargassat, i de punta a punta es podrà gaudir d'aquest ambient de fira. Artesans i comerciants de tot Catalunya oferiran els seus productes. També s'hi podran veure actuacions teatrals a peu de carrer i diversos concursos com ara el de bitlles, o el d'alliolis.
Els Calderers
Ells són els encarregats de l'elaboració de l'escudella, gent del poble, que repeteixen any rere any. Després hi ha el que anomenem el 'Mestre Calderer', que és el Josep Parera, ell és l'encarregat de donar ordres culinàries i prendre decisions. Elaboren un caldo molt consistent perquè bull durant diverses hores: de vuit del matí fins a la una del migdia.