TORNAR
PUBLICITAT

Mor el capelladí universal Sugranyes de Franch

Va ser un referent del catalanisme catòlic i dirigent de la Pax Romana

societat
Dimarts, 1 març 2011. 09:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana va morir a l’edat de 99 anys un dels referents del catalanisme catòlic, Ramon Sugranyes de Franch, català universal, acadèmic reconegut i dirigent històric de la Pax Romana, el Moviment Internacional d’Intel•lectuals Catòlics. L’enterrament serà aquesta tarda de dimarts a Capellades.

Sugranyes de Franch va ser professor de català i es va llicencià en dret i en filosofia a la Universitat de Barcelona on va coincidir amb Miquel Batllori, Jaume Vicens Vives i Joan Ramon Masoliver. El capelladí va desenvolupar, però, la major part de la seva carrera a Suïssa on fou professor de llengua i literatura hispàniques ala Universitat Catòlica de Frisburg. El 1983 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1999 el premi d’Honor Lluís Carulla de la Fundació Lluís Carulla.


1 Comentaris

J

Joan Company Arpa

Cardona

1 de març 2011.16:45h

Respondre

He sabut avui del traspàs del Ramon Franch. Varem ser amics epistolars (així ho va definir ell). Com a president del Foment Cardoní, entitat cultural amb la que va col.laborar amb escrits al... Llegir més butlletí Cardona Oberta (sobre Gaudí, el Quixot i altres) vull expressar el nostre sentit condól a la seva família.Sempre recordaré les trobades al pis de Barcelona, un parell de cops, i l’encontre amb ell al Paranimf de la Universitat de Barcelona l’any 2003. Per a mi, ha estat un honor haver-lo conegut i haver mantingut una llarga i prolifica relació per carta, per això em digué el seu company epistolar!
Que descansis en pau, Ramon.
Joan Company Arpa (President Foment Cardoní)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.