//Plugins sense CDN ?>
Nascuda a Avinyó el 1945, Muriel Casals i Couturier és professora emèrita d’Economia de la UAB. És experta en reconversions industrials, la història del pensament econòmic i l'economia europea, com reflecteix el seu primer llibre, La fam i l'orgull. Un país que s'ha aixecat. (Ara Llibres, 2013). El 2010 va assumir la presidència d’Òmnium, poc abans de la multitudinària manifestació del 10 de juliol contra la sentència que va escapçar l’Estatut, i és una de les personalitats més reconegudes de la societat civil catalana.
“L’escola de la meva vida” s’estrena a l’AUGA
Dilluns passat, Roser Grau va presentar el documental “L’escola de la meva vida” sobre l’Ateneu Igualadí, coincidint amb el 150è aniversari de l'entitat. Un projecte de recerca de la memòria dels antics alumnes de les Escoles de l'Ateneu, que evoquen la seva escola durant els anys trenta del segle passat. Els protagonistes del documental mostren uns records carregats de nostàlgia, però també d'agraïment infinit per l’educació rebuda.
Alguns dels protagonistes del documental van assistir a la sessió, mentre fills d'antics alumnes traspassats fa pocs mesos van venir fins a Igualada per veure les imatges dels seus pares, a més de recollir una còpia del treball. El documental és un projecte fet per l’entitat CERCA.
La sociòloga i investigadora igualadina va ser precisament qui va impulsar fa deu anys el Grup de Recerca en Ciències Socials de l’Anoia, dedicat als testimonis orals de la memòria, les vivències i les històries de la gent gran. Grau també va donar a conèixer l'Arxiu de Fonts Orals de la comarca, que ja compta amb més de 200 entrevistes catalogades i ja ha permès finalitzar els primers estudis. Són històries de vida que recullen esdeveniments i circumstàncies diverses, que han passat d’arxivar-se en cintes analògiques a recollir-se en suports digitals.