TORNAR

Neix una aplicació per conèixer l’estat del Bruc a l’instant

L’enginy de l’Igualadí Esteve Graells ajudarà a tots aquells que cada dia hagin de passar pel túnel

societat
Dimecres, 21 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’inici de l’activitat al mes de setembre va complicar el trànsit en la zona del Bruc, que des e principis d’estiu està en obres. Tal com denuncien molts usuaris, les cues a vegades arriben a allargar-se més de mitja hora, un fet que irrita els anoiencs que cada dia han d’anar a treballar a Barcelona. Un igualadí ha creat una aplicació web perquè tots aquells que hagin de travessar el Bruc tinguin una informació fidedigna i actualitzada basada en les informacions enviades pels mateixos usuaris.

Esteve Graells és l’impulsor de l’aplicació ‘Infobruc’ que va néixer a partir del hashtag popularitzat al twitter #infobruc utilitzats pels usuaris de l’A2 en el seu pas pel túnel del Bruc. Segons l’igualdí, la idea li va venir quan, un dia, després d’haver fet una llarga cua al túnel, en direcció Barcelona, va avisar una companya que no marxés, i mitja hora després va saber que la situació s’havia normalitzat i ja no hi havia retencions: ‘Aleshores vaig pensar que havia de crear una aplicació que ens servís a tots per tenir una informació de primera mà i actualitzada’.

En l’aplicació ‘Infobruc’ a la qual s’hi pot accedir des de qualsevol ordenador o telèfon mòbil amb connexió a Internet a partir de l’adreça www.destaca.org/bruc, es recopila la informació dels usuaris que passin pel túnel. Així, en la pantalla inicial, els conductors es trobaran tres botons: ‘Inici’ que han de pitjar quan comenci la cua, ‘final’ que han de prémer quan l’acabin i ‘enviar’ per validar la informació. A partir d’aquí, l’aplicació fa un càlcul del temps d’espera que hi ha en cada moment tant en direcció Lleida com en direcció Barcelona.

A més a més, des de la mateixa aplicació també es poden veure totes les piulades que s’han fet des de twitter amb el hashtag #infobruc i es pot consultar la càmera de gencat.mobi ubicada a Castellolí. Actualment, la Generalitat refresca aquesta fotografia cada mitja hora però Esteve Graells ja s’ha posat en contacte amb ells per demanar que durant aquest període d’obres la refresquin més sovint: ‘Si des de la càmera es veuen retencions és que la situació és complicada ja que està ubicada just abans de la pujada de Castellolí’

Una aplicació feta amb l’ajuda de tothom

Esteve Graells és enginyer informàtic i per això ha pogut crear aquesta aplicació però recorda que ha comptat amb l’ajuda de molts usuaris per millorar-la. De fet, l’aplicació està operativa des de dilluns així que encara hi ha coses per seguir millorant. Graells també explica que no va voler fer una aplicació per un telèfon mòbil en concret: Iphone, android, blackberry... per no discriminar a ningú: ‘Aquí el que és important no és l’aplicació sinó donar un servei a tots aquells que diàriament van a Barcelona i pateixen les retencions del Bruc’.


3 Comentaris

m

montse

igualada

23 de setembre 2011.11:01h

Respondre

Bona iniciativa, jo el faig servir cada cop que he d’anar a Barcelona.

C

Carola

Tous

22 de setembre 2011.08:16h

Respondre

Esteve, ets un p. crack!

J

Jordi

Vilanova del Camí

21 de setembre 2011.12:36h

Respondre

Bona iniciativa la veritat.

Una altra opció es usar el Google Maps que incorpora l’opció Trànsit on es veu actualitzat per tota la A2 i altres vies importants les zones amb més retenció, si... Llegir més la zona vermella arriba abans de Castellolí millor anar per Piera o Manresa.

En aquest llarg link es veu més nítida l’hora de la camera, encara que aquesta està situada abans del radar direcció Lleida, per tant algo lluny del poble de Castellolí.

http://www.gencat.cat/cgi-bin/cit/veure_camera_mct?codi=1125&nom_cam=sc60.jpg&mun=CASTELLOL%C3%8D&km=560,58&sentit=0&carretera=A-2&tipus=1&desc_fitxa=&url=../mct2bo/RenderService?sctidcam=sc60.jpg

Només són unes coses que he trobat, lo del twitter pot ser una gran ajuda si la gent contribueix amb missatges actualitzats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.