//Plugins sense CDN ?>
Què ofereix?
'Què a-Prens?' ofereix informació i orientació a joves i adolescents, amb total confidencialitat, al voltant de les diferents substàncies, el risc d’addicció i els seus efectes i conseqüències. S’hi pot trobar també assessorament per les famílies, per orientar-les davant la sospita o l’evidència que un fill o una filla consumeix drogues.
En l’àmbit de la prevenció, planteja xerrades, tallers i jocs als instituts, escoles, casals, entitats i equipaments juvenils.
A més, proposa formació als agents socials que sovint estan més en contacte amb els joves, com ara professors, monitors de lleure i oci, tècnics de joventut o treballadors socials, perquè siguin capaços de detectar els símptomes de consum i saber com actuar en aquests casos.
Objectius
Els objectius que persegueixen aquestes accions són, entre altres, retardar l’edat d’inici del consum de substàncies a l’Anoia; detectar de forma precoç aquelles persones amb més risc de caure en un consum habitual i derivar-les als serveis de suport necessaris; reduir efectes sanitaris i psicosocials per als consumidors, tant ocasionals com habituals; garantir que els joves i les seves famílies tinguin la informació adequada i, en definitiva, impulsar un treball en xarxa a la comarca en aquest àmbit.
El regidor de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, Fermí Capdevila, alerta que 'potser els darrers anys la societat ha comés l’error d’acceptar el consum d’algunes substàncies estupefaents com quelcom normal, i no hem d’oblidar mai que cap droga és bona i que arriba un moment en el qual es fa molt difícil controlar el propi consum'. Capdevila recorda, especialment als més joves, que 'malgrat que consumir drogues pugui ser apreciat com a sinònim d’una major acceptació social per part del seu entorn, han de tenir molt present que les drogues comporten conseqüències tant físiques com psíquiques'.
Com demanar informació
Enviar un correu electrònic info@queaprens.org, trucar o enviar un WhatsApp al 654 939 702. També es pot demanar personalment pel tècnic Xavier Vaquero a l’equipament juvenil La Kaserna d’Igualada, al Consell Comarcal de l’Anoia o a l’equipament juvenil de cada municipi de la comarca.
La iniciativa és fruit del treball conjunt a partir del Pla d’Actuació Local Davant les Drogodependències d’Igualada (2009) i del Pla de Prevenció del Consum de Drogues de l’Anoia (2011).