TORNAR

La neteja dels carrers, un problema per a la ciutat

L'abaratiment del contracte i la reducció de la taxa d'escombraries entre els motius de l'estat dels carrers

societat
Dijous, 15 setembre 2011. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de les queixes que el govern de la ciutat ha rebut de múltiples veïns sobre l’estat de neteja dels carrers, Josep Miserachs, tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, ha afirmat que el govern ‘n’és plenament conscient’ i recorda que l’abaratiment del contracte signat l’any passat per aquest servei posa en dubte la qualitat i suficiència de la recollida d’escombraries.

El passat mes de febrer, l’antic govern de l’Entesa va anunciar el nou contracte de recollida d’escombraries fet a través d’una societat mixta entre l’Ajuntament i l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas en el qual es preveia la renovació de 420 contenidors i la substitució dels vehicles de recollida per uns de nous -menys sorollosos- però a dia d’avui, encara hi ha els vells vehicles a la ciutat.

A més a més, Josep Miserachs afirma que el govern és conscient de l’estat d’alguns carrers i explica que durant les properes setmanes els membres de l’Ajuntament es reuniran amb directius de FCC per intentar solucionar el problema. Segons Miserachs, l’abaratiment del contracte impedeix que l’empresa constituïda a principis d’any segueixi oferint els mateixos serveis: ‘Un contracte de 700.000 euros més barat i amb 15 persones menys treballant ha de tenir alguna repercussió en la qualitat de la recollida’. A més a més, Miserachs critica la reducció de les taxes per la recollida d’escombraries aprovada per l’antic govern: ‘Va ser una mesura molt popular però té les seves repercussions’.


11 Comentaris

L

Llibert Estrada

Igualada (Barri de les Flors)

19 de setembre 2011.10:18h

Respondre

Malauradament el govern convergent comença a fer bona la dita de ”qui dies passa, anys empeny”. La qüestió és no fer res i tirar coses en cara a l’anterior govern i no fer res. Senyors de... Llegir més CiU, d’acord que Aymamí i Cia van estirar més el braç que la màniga, però almenys feien coses, tenien a gent ocupada treballant per aquesta ciutat. Amb vostès no hi ha activitat, es palpa un tarannà immobilista i cavernari. Em sembla que volen parar màquines i tornar als temps on l’ajuntament era un reducte ”de quatre”. Confio que la branca més dretana de CiU (Unió, bàsicament,) no acabi tenyint de megaconservador un govern del qual molts igualadins esperàvem més en aquests 100 primers dies.

m

mercè

18 de setembre 2011.08:32h

Respondre

Jo convido a tots els que critiquen la neteja de la ciutat, que facin un tomb pel carrer Sant Magi. Aquest mati, com molts altres diumuenges, totes les torretes estan al mig del carrer, i les plantes... Llegir més ja fa dies que les han arrencat. Totes les setmanes el mateix, i cada vegada pitjor. El personal de la neteja s’han d’entretenir a posar-les al seu lloc, amb la perdua de temps i l’esforç que representa.
Si no eliminem els ”bàndals” no anirem enlloc, per molt que paguem per netejar.

L

Lluis

16 de setembre 2011.13:59h

Respondre

6 operaris municipals per cambiar 4 rajoles d´una vorera. S´ha de veure per creura.

A

Antoni

Igualada

16 de setembre 2011.13:00h

Respondre

Quin morro té aquest govern. Enlloc d’afrontar els problemes de cara i aportar solucions s’espolsa les culpes carregant el mort al contracte que per altra banda CIU va votar a favor.

Vergonya!... Llegir més Enlloc de donar tantes explicacions solucionin el problema que per això governen. Gràcies.

J

Jo

Igualada

16 de setembre 2011.11:13h

Respondre

Si tots miresim una mica més amb el servei que tenim pasariem de sobres.

Es molt bonic anar tirant els papers i demes andromines per terra i despres esperar que vingui un tercer a fer net.

I... Llegir més també es molt maco deixar que el goset faci les seves necesitats per qualsevol puesto i esperar que un tercer vingui a fer net.

Que maco que es donar la responsabilitat del que nosaltres fem malament als altres.

L

Lluís m.

igualada

16 de setembre 2011.08:32h

Respondre

El carrer de l’Amor és un urinari de persones i plé d’excrements de gossos. No hi ha remei!!! la gent som incivics???? no respectem rés.

i

igualadina

16 de setembre 2011.08:00h

Respondre

Jo voldria comentar que actualment la ”bassa” de la Plaça de la Creu està sempre neta, com mai no havia estat. Això ho voldria agraïr.
També voldria denunciar la gent que agafa per... Llegir més plantar-les a casa seva, les flors de les torretes dels carrers. Es poden veure a molts balcons les mostres d’això que dic. Especialment a la plaça del Rei i a les Rambles, a totes les torretes hi falten algunes flors, a pocs dies de plantar-les. D’això no en tenen la culpa els de la neteja, i tampoc de la gran quantitat de papers que es ”deixen caure” pels carrers d’Igualada. a vegades les mares amb els fills berenant pels carrers, elles mateixes els llencen.

No és més net el que més neteja, sino el que menys embruta. Aquesta és la cultura que ens haurien d’inculcar .

J

Joan

Igualada

15 de setembre 2011.21:19h

Respondre

Fan molt de soroll! Sobretot les màquines individuals que expulsen aire per recollir les fulles caigudes, el soroll que fan és insuportable. No hi ha qui pugui dormir fent torn de nit i menys a... Llegir més l’estiu.
I NO CAL OBLIDAR LA PLUJA DE COLOMASSA DE CADA MATÍ A L’ESTACIÓ D’AUTOBUSOS. No és prou pèssima la Hispano Igualadina com per haver d’esperar-la, permetin-me la descripció de la realitat, sota desenes d’anus de colom.
#arregleu-hoJA!

R

Ramon F

Igualada

15 de setembre 2011.18:27h

Respondre

Dons jo no trobo que sigui cap excusa el fet de dir que amb una rebaixa de 700.000 euros i 15 persones menys treballant difícilment podrem ja no millorar sinó mantenir l’actual nivell de neteja... Llegir més de la ciutat.

Miri David T., o abans amb el preu que es pagava i els treballadors que hi havia ens prenien el pel o ara serà difícil mantenir el servei. Dit d’altre manera, si ara s’aconsegueix amb molt menys diners i menys persones treballant, millorar el servei es que abans ens prenien el pel, no se qui si l’empresa o l’ajuntament, però si es així, algú cobrava de més

D

David T

15 de setembre 2011.16:45h

Respondre

Per aquest govern nou tot són excuses !!

Vergonya !!! Sr. Miserachs

P

Pep Itu

Igualada City

15 de setembre 2011.16:27h

Respondre

Molt bonica la foto de ”catró-pedra” que va fer l’anterior govern municipal... Primer de tot quina barra que tenen aquest polítics per intentar ”enganyar” al poble. Segon, els carrers... Llegir més d’Igualada estan generalment bruts, els contenidors fan pudor i els amos dels gossos que no recullen els escrements canins haurien de ser multats. Tercer, si no hi ha més remei caldrà revisar la taxa d’escombreries malgrat tot. No podem permetre que la merda s’ens mengi!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.