//Plugins sense CDN ?>
Els darrers mesos, tant el Consell Comarcal com l'Ajuntament d'Igualada han fet passos per posar fre a la problemàtica del baix nivell de reciclatge i l'alta generació de residus que hi ha a l'Anoia. Les xifres publicades per la Generalitat de cada població reflecteixen certa millora en els municipis importants pel que fa a recollida selectiva, però també un estancament en el context general.
Els municipis més poblats de l'Anoia van millorar, encara que amb xifres modestes, el seu percentatge de recollida selectiva bruta el 2016 respecte l'any anterior. En espera de les dades definitives de recollida selectiva neta (és a dir, restar els residus impropis dels diferents contenidors de reciclatge), el balanç per poblacions segueix la línia de les modestes millores en el global de la comarca. Piera és per segon any l'ajuntament amb millors xifres de recollida selectiva -amb tot, les xifres netes de la Generalitat revelaven que hi havia molts impropis- i passa del 47,9 al 49,3% sobre el total de residus; Igualada del 25,3 al 27,1% i Montbui del 20,4 al 23,5%. Però només la meitat de les 33 poblacions de la comarca han optimitzat la recollida selectiva. Del total, 16 poblacions presenten pitjors registres que el 2015 en recollida selectiva.
A nivell català, la comarca continua entre les que tenen pitjors taxes de reciclatge. El percentatge de recollida selectiva bruta passava del 30,18 al 30,95% del 2015 al 2016. Aquesta lleugera millora és en paral·lel a una reducció molt minsa també dels residus generats, que van ser 525 quilograms per habitant i any, quan l'any anterior eren 538. Les diferències entre els residus que es generen als municipis són molt elevades. Cabrera d'Anoia i Piera generen quasi els mateixos residus per habitant, més de 750 quilograms cada any; la diferència, que a Cabrera el percentatge de recollida és el més baix de la comarca, 11,97%, i a Piera el més alt, quasi el 50.
El Consell Comarcal ha obert aquest any el procés per a la implementació d'un sistema de recollida de residus amb criteris de porta a porta. D'altra banda, a Igualada el govern defensa començar a aplicar un sistema que faci pagar més en funció de la generació de residus. Serà en el cas del Polígon de Les Comes, on la taxa d'escombraries inclourà una part que variarà en relació al seu volum de generació de residus. A algunes empreses això els implicarà una rebaixa de la taxa i, a aquelles que aquest nou variable els suposi un increment, el 2018 se'ls oferirà una bonificació del 50%.