//Plugins sense CDN ?>
Més d’un miler de persones –segons fonts de l’Institut Català de la Salut- van visitar-lo durant les quatre hores que va romandre obert al públic per poder conèixer, de primera mà, les noves instal·lacions que posa a la disposició dels usuaris i dels professionals, així com els diferents serveis assistencials que ofereix.
Les dimensions del centre –amb espais amplis, diàfans i lluminosos- i la seva funcionalitat han estat algunes de les característiques més ben valorades tant per les persones que van assistir a les portes obertes com pels primers usuaris que ja hi han estat atesos. També el fet que tots els serveis assistencials es trobin en la planta baixa, a peu de carrer –facilitant així l’accés a la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda-, i que disposi d’un nou servei d’odontologia, format per un metge odontòleg i un auxiliar. Fins ara els masquefins havien d’anar al CAP de Martorell per ser visitats pel dentista.
A més del servei d’odontologia, la cartera assistencial del nou CAP de Masquefa la completen el servei de medicina de família, el servei de pediatria, el servei d’infermeria d’adults, el servei d’infermeria pediàtrica i el servei d’atenció a la dona (llevadora).
Entre les noves instal·lacions hi destaquen especialment un gran espai específic per a emergències mèdiques, un altre per a les extraccions de laboratori, i una sala polivalent condicionada per a acollir múltiples activitats comunitàries, com per exemple classes de pre-part, activitats formatives o xerrades de promoció de la salut.
El nou CAP de Masquefa (93 772 64 34) es troba a l’avinguda Catalunya 3-5 i el seu horari és de dilluns a divendres, de les 8 del matí a les 8 de la tarda. Fora d’aquest horari, per a urgències cal adreçar-se al CAP de Martorell fins a les 9 del vespre. A partir de les 9 del vespre i fins a les 8 del matí les urgències s’atenen a l’Hospital de Martorell. Si l’estat de salut no permet desplaçar-se, o per a altres informacions, cal trucar al 061. Per a la programació de visites podeu trucar al 93 326 89 01 i 902 111 444 (les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any), o bé concertar-les al portal gencat.cat/ics
Salt qualitatiu en l’atenció sanitària
L’entrada en funcionament del CAP significa un gran salt qualitatiu en l’atenció sanitària de proximitat als masquefins, al mateix temps que dota els professionals d’unes instal·lacions òptimes i un aparatge d’última generació.
L’equipament ha estat dissenyat no només per a atendre les actuals necessitats sanitàries, sinó també per poder donar resposta a un increment de la demanda en el futur. El CAP ha estat construït amb criteris d’eficiència energètica i el seu disseny manté un diàleg harmònic i coherent amb l’entorn, on es troba l’emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo.
A més, el de Masquefa esdevé el CAP de capçalera de la zona Martorell Rural, que inclou els municipis de Sant Esteve Sesrovires, Sant Llorenç d’Hortons, Gelida, Castellví de Rosanes i Masquefa. La direcció de l’Equip d’Atenció Primària d’aquesta zona s’ha instal·lat a la primera planta del CAP.
El nou Centre d’Assistència Primària és resultat d’una inversió d’1.889.915,28 euros (IVA no inclòs), i de l’esforç econòmic que ha fet l’Ajuntament, el qual, tot i no tenir les competències en sanitat, ha avançat aquests diners a la Generalitat. Amb aquesta aposta, l’Ajuntament ha possibilitat que el nou centre sigui una realitat malgrat l’actual context de crisi i retallades generalitzades arreu.
Masquefa estrena el nou parc del CAP
El diputat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, van inaugurar diumenge el nou parc urbà que l’Ajuntament ha fet al costat del Centre d’Assistència Primària (CAP), en ple centre de la vila. L’acte –que va coincidir, precisament, amb la jornada de portes obertes al nou CAP-, va atraure un gran nombre de veïns encuriosits per veure aquest nou parc que combina les zones verdes i dedicades al repòs amb instal·lacions i activitats tant per a infants com per a joves i gent gran.
Després del protocol·lari tall de cinta inaugural, l’alcalde, Xavier Boquete, va voler agrair la col·laboració de la Diputació de Barcelona –que ha finançat íntegrament l’actuació- i especialment “l’esforç i la implicació” dels treballadors de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, els quals han realitzat els treballs. Per la seva banda, el diputat Marc Castells va posar aquest nou parc d’exemple de la col·laboració entre les administracions, i va afirmar que aquesta cooperació “és el futur per poder garantir més i millors equipaments i serveis als ciutadans”.
Aquest nou parc –que des de primera hora del matí ja va registrar una gran afluència d’usuaris- amplia i complementa l’àrea lúdica que ja es va estrenar en aquesta zona dedicada al Patufet i pensada especialment per al lleure dels infants més petits. El nou parc inclou espais i equipaments adreçats als infants més grans, als joves i també a la gent gran, de manera que el municipi guanya una nova zona lúdica i esportiva on hi podran fer activitats persones de totes les edats.
El parc consta d’una moderna pista multiesportiva –feta amb materials especialment resistents i dissenyada per evitar-hi actes vandàlics que en facin malbé les instal·lacions-, una àrea de jocs i una zona d’aigües per als infants, un dels grans atractius de la inauguració de diumenge, ja que molts nens s’hi van voler remullar per combatre la calor. També inclou un espai lúdic i de salut per a la gent gran. Es tracta d’un circuit a l’aire lliure on poden practicar-hi diversos exercicis senzills de gimnàstica suau que els ajudaran a mantenir-se en forma. Diverses zones enjardinades, amb vegetació, arbres i palmeres, completen el parc.
La construcció del nou parc ha tingut un pressupost d’aproximadament 80.000 euros. S’ha finançat amb part d’una subvenció de 160.000 euros que la Diputació ha atorgat a l’Ajuntament. Amb la resta de l’ajut es faran altres parcs al centre urbà i a les urbanitzacions –ja se n’ha finalitzat un a Can Parellada- i també s’adequaran i es milloraran diverses zones lúdiques ja existents.