//Plugins sense CDN ?>
En el disseny de l’escola universitària han estat especialment contemplats aspectes com ara l’orientació de la façana, la utilització d’una estructura prefabricada, la millora en els aïllaments tèrmics i acústics, la millora en tancaments i finestres o la inclusió de sistemes de captació de llum solar per a la il·luminació interior. A més, tots els sistemes d’instal·lacions estan interconnectats per afavorir la recuperació energètica del mateix edifici i disposaran d’un sistema de control intel·ligent que regularan elements com poden ser la il·luminació, les persianes i cortines, la climatització, la ventilació o l’obertura i tancament de finestres dels despatxos. Aquesta qualificació A es veurà encara més reforçada amb la inclusió d’una nova caldera de biomassa per a la calefacció.
El projecte de la nova escola universitària d’enginyeria té un cost total de cinc milions d’euros, aportats a parts iguals per l’Ajuntament d’Igualada i la Generalitat de Catalunya, en una inversió que l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha definit avui “com una aposta decidida d’aquest govern per potenciar els nostres estudis universitaris, uns estudis amb una gran especialització i amb un alt índex d’inserció laboral per als estudiants que els finalitzen”. Actualment l’evolució de les obres està seguint els terminis fixats: a final de febrer es preveu acabar l’estructura de l’edifici i, immediatament, es procedirà a fer els tancaments interiors i les instal·lacions.
Al mes de maig es preveu iniciar els treballs de la nova plaça a la part davantera i s’estima que les obres estaran del tot finalitzades a començament del mes d’agost. La previsió és obrir ja el proper curs escolar, passades les vacances, en aquesta nova instal·lació.
Un centre universitari de sis mil metres quadrats
La futura seu de l’EEI tindrà una superfície total de 5.836 m2. A la planta baixa hi haurà la cafeteria i una gran biblioteca de 675 m2 i al primer pis, destinat a la gestió acadèmica, s’hi ubicaran tretze despatxos i la sala de doctorat.
La segona planta, la més àmplia amb gairebé 4.500 m2 de superfície total, inclourà tota l’àrea de docència i investigació, amb els estudis de grau i també amb la Càtedra A3 en Innovació de la Pell, la Moda i el Tèxtil. Aquí s’hi ubicaran nou aules, el menjador i la sala d’alumnes, l’Aula Magna, dos laboratoris químics, dos laboratoris físics, la planta pilot d’adoberia, la planta pilot de projectes i investigació, la planta depuradora, diferents sales de treball (microbiologia, cromatografia, absorció atòmica, medi ambient, aigües i residus), el taller de física-mecànica, el taller d’automatismes, electrònica i electricitat i, a més, l’àrea de direcció, cinc despatxos de gestió, el departament d’administració, l’atenció al públic i els serveis informàtics. Anna Bacardit, regidora d’Ensenyament i Universitats, afirma que “amb aquestes instal·lacions la ciutat d’Igualada disposarà d’una oferta universitària de primer nivell en enginyeria química, d’una notable fàbrica de talent humà i, en conseqüència, d’una capacitat de suport molt més gran per als sectors empresarials vitals a Igualada i l’Anoia, com són la pell, el tèxtil o la indústria paperera”.
La nova escola, que serà accessible des de l’Avinguda del Pla de la Massa, comptarà també amb un ampli espai exterior format per una plaça de més de 1.800 m2 a la part davantera de l’edifici, zones enjardinades i un aparcament per a 72 cotxes i 8 places de minusvàlids, a banda de motos i bicicletes.
Segons llegeixo a un comunicat de l’ajuntament: Les obres tenen un termini de nou mesos i tenen d’estar enllestides a final del mes de juny de 2014. D’aquesta manera, es preveu disposar de dos... Llegir més mesos abans de l’inici del curs universitari, un termini que permetrà dur a terme el trasllat des de l’actual edifici de la Teneria, fins a la futura instal.lació. Amb el comunicat d’avui, ja retrassan les dates.Típic d’un ajuntament.
Futur enginyer en l'escola d'enginyeria d'Igualada
Igualada
13 de febrer 2014.13:10h
Sóc estudiant en el grau d’Organització Industrial en l’Escola d’enginyeria i llegint aquest article detecto que la directora de l’escola no ens representa en cap moment. Estem d’acord... Llegir més que la Teneria sempre ha estat relacionat amb el món de la pell i de la química però des de fa un any es va implantar un nou grau en enginyeria d’organització industrial i la veritat és que està funcionant molt bé casi doblant el nombre d’alumnes que cursen la enginyeria química, dient això no vull despreciar els companys que estudien el grau en química, simplement vull donar un toc d’atenció a la directora de l’escola i fer-li saber que ens sentim molestos per no nombrar-nos en cap moment.