//Plugins sense CDN ?>
Des que la nit de dijous a divendres els Bombers van enllestir la feina de recollida dels líquids, la problemàtica de l'accident de SIMAR s'ha traslladat a l'àmbit de la planificació i a l'àgora política. Ara, el PP i ICV-EUiA exigeixen més aclariments
Unes inesperades declaracions de Joan Torras han portat l'afer del núvol tòxic fins dins del mateix govern d'Igualada. El tercer tinent d'alcalde va assenyalar aquest dilluns que creia que les aparicions públiques del batlle Marc Castells durant la crisi havien estat excessives. Matisava que era una opinió personal. Posteriorment, ha intervingut en la polèmica el portaveu municipal del PP, Joan Agramunt, que en un comunicat ha reclamat al govern municipal "la creació dels mecanismes adients, per tal de portar a terme l'activació del pla d'emergències químiques a la ciutat en el menor temps possible". ICV-EUiA, per la seva part, va portar al Parlament diverses preguntes sobre la reacció oficial a l'accident.
Així, els ecosocialistes Laura Massana i Jaume Bosch han formulat les qüestions: "quines varen ser les causes de l'explosió a l'empresa química SIMAR SA d'Igualada el dia 12 de febrer?", "Com valora el Govern l'actuació dels mitjans de la Generalitat durant els fets posteriors a l'explosió?". També pregunten el perill que va córrer la població i per l'autorització del camió a portar l'àcid nítric.
Agramunt agafa de base l'informe del Col.legi d'Enginyers de Barcelona que indicava que "es va tardar 1 hora i 3/4 en l'activació del pla, quan el termini recomanat és d'entre 5 i 10 minuts". El portaveu del PP creu que el govern municipal hauria de nomenar només un portaveu, que expliqués a la ciutadania d'una manera curta, clara i entenedora els fets sense l'aportació de comentaris personals i "promeses d'aliments, ja que era difícil d'assumir en tant poc temps de marge".