TORNAR

Oberta la circulació a l'Eix Diagonal

L'Eix Diagonal connecta l'Anoia, el Bages, l'Alt Penedès i el Garraf

societat
Dissabte, 3 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest primer divendres de desembre es va inaugurar l'Eix Diagonal, una via de 67 quilòmetres que enllaça Igualada i la comarca amb la Catalunya interior i costanera. La inauguració, que es va dur a terme a Vilanova i la Geltrú, va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i els diferents alcaldes i personalitats de les comarques enllaçades per l'Eix. La nova C-15 s'ha obert al trànsit set mesos abans del previst i incorpora un traçat de prestacions millorades, amb doble carril en la majoria dels trams. A banda d'unir les comarques, l'Eix enllaça amb l'A-2, l'AP-7, la C-31 i la C-32.

L'Eix s'ha obert 7 mesos abans del previst

El mapa de l'Eix Diagonal

Artur Mas va inaugurar els 28km nous de l'Eix

L'Eix connecta comarques interiors amb la costa

Els trams que, des d'aquest divendres, són oberts als trànsit i que culminen l’Eix Diagonal corresponen als extrems de l’actuació i són de nova construcció. Aquests sumen una longitud total de 28 quilòmetres, 13 dels quals tenen les característiques d’autovia. Aquests 28 són els quilòmetres que es van obrir al trànsit aquest divendres, dels 67 totals. En concret, són els trams Vilanova i la Geltrú - Vilafranca del Penedès, Vilafranca del Penedès – Font-rubí i Sant Salvador de Guardiola – Manresa. Les obres de l'Eix han significat un pressupost de 368 milions d'euros, finançats mitjançant el sistema de concessió d’obra pública.

En la inauguració del tram, el president de la Generalitat va afirmar que la nova via 'pot ajudar a que la recuperació econòmica vagi més ràpida i es pugui crear riquesa i llocs de treball, el nostre gran objectiu de país'. Mas va demanar que els operadors econòmics privats 'facin un bon ús de la via i en treguin rendiment'.

En aquesta línia, el president va remarcar que l’Eix Diagonal 'no s’ha fet només per passejar sinó per treballar, connectar indústries, connectar àmbits comercials i territoris i que la gent vegi que aquests són una bona oportunitat de negoci'. La nova xarxa viària permetrà potenciar les comunicacions intercomarcals i aproparà la costa i les comarques centrals des de Vilanova i la Geltrú fins a Manresa.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat del regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Jordi Pont, va manifestar que 'tot allò que avui dia col·labori a construir aquestes relacions ràpides i eficaces, aquestes sinèrgies humanes i econòmiques, a enfortir la nostra economia, ajudarà indubtablement a remuntar la situació'.

De la seva banda, Pont va assegurar que 'la concepció d’un sistema de carreteres en forma de malla, fugint de les concepcions radials que tenen Barcelona com a centre de tot, és molt positiva per l’Anoia, és vital per al desenvolupament de tots els territoris en igualtat de condicions i la Catalunya interior necessita eines per a poder créixer'.

La inauguració va comptar amb la presència dels alcaldes de Manresa, Valentí Junyent, de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, amb els respectius regidors d’urbanisme.

Les etapes d'obertura

Les obres per a configurar l’Eix Diagonal van començar el febrer de 2010 i han inclòs trams de nova construcció i trams que s’han recolzat en les carreteres C-15 i C-37 existents i que s’han adaptat a la funcionalitat del nou eix viari, en funció de les necessitats de cada tram.

L’Eix ha entrat en funcionament en dues fases: el juliol passat van entrar en funcionament els trams Igualada - Castellfollit del Boix (nova construcció), Sant

Salvador de Guardiola - Castellfollit del Boix i Igualada - Font-rubí (tasques d’adequació).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.