TORNAR
PUBLICITAT

Objectiu: recollir 30 tones d’aliments pel Banc de Queviures

Més de 70 activitats i 1200 voluntaris

societat
Divendres, 21 desembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb l’eslògan 'Demà pots ser tu. Ajuda’ns. Ajuda’t', la plataforma ciutadana IgualadaxIgualada s'ha marcat la fita d'aconseguir recollir 30 tones d'aliments pel Banc de Queviures d'Igualada. Per la jornada solidària d'aquest dissabte s'han programat més de 70 activitats i hi participaran 1.200 voluntaris i 170 entitats i empreses.

Cercaviles, havaneres, inflables, galetes solidàries, enlairament de globus, geganters, tallers, contes, concerts, xerrades o exhibicions de dansa ompliran les places i carrers d’Igualada aquest dissabte dia 22 de desembre des de les deu del matí i fins les vuit del vespre. L’objectiu d’aquesta Diada Festiva d’Acció Ciutadana és aconseguir una recaptació rècord d’aliments per poder omplir el Banc de Queviures de la ciutat per tot un any, i per això són necessàries 30 tones de menjar.

Aquesta jornada solidària és una iniciativa de la plataforma popular IgualadaxIgualada. Les impulsores, Núria Mas i Susana Roselló, afirmen que 'tota la mobilització d'aquest dissabte, amb més de 70 activitats programades, té un cost zer i s'ha pogut organitzar gràcies a la implicació de 1200 voluntaris i 170 empreses i entitats'.

Punts de recollida

A cada plaça del centre de la ciutat hi haurà punts de recollida coordinats per voluntaris i activitats que animaran la jornada al llarg de tot el dia. Tots els ciutadans que vulguin portar aliments ho podran fer a partir de les deu del matí a la Plaça de l’Ajuntament, la Plaça Pius XII, la Plaça del Pilar, la Plaça de la Creu, la Plaça de les Tortugues, el carrer Sant Magí, a la Rambla Sant Isidre, al Mercat de la Masuca i a la Plaça de Cal Font.

Precisament a Cal Font aquest any s’hi concentraran totes les activitats destinades als més petits, com ara inflables -on s’hi podrà botar a canvi d’un aliment-, contes, actuacions musicals, tallers i xocolatades.

Arcadi Oliveras, a la Plaça Pius XII, la plaça informativa i reivindicativa

A més de recollir aliments, la Diada Festiva organitzada per IgualadaxIgualada vol sensibilitzar, informar, difondre dades, reivindicar i denunciar el moment d’injustícia social actual. Per això, en aquesta segona edició de la recollida d’aliments, la Plaça Pius XII es convertirà en la plaça informativa.

Des de fa dies l’entitat La Bastida ja hi ha instal·lat un cotxe convertit en llar que denuncia la gran quantitat de desnonaments que s’executen a la comarca, i el mateix dissabte hi haurà punts informatius del Banc de Queviures d’Igualada, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i de l’Hortet de la Salut, a més d’una exposició sobre la recollida d’aliments als instituts feta per la Kaserna.

El plat fort de la jornada serà la xerrada de l’activista Arcadi Oliveras a les 11h del matí, organitzada per La Teixidora i Justícia i Pau, amb el títol: 'Què podem fer davant la situació actual?'.

Consulta totes les activitats, llocs i horaris, aquí.

Llet, oli, sucre i sal

Tots els aliments són benvinguts al banc de queviures, però els més necessaris són:

-Llet

-Oli de gira sol

-Sucre

-Sal

-Sardines

-Tonyina

-Cereals

-Farina

-Productes d’higiene infantil com ara bolquers, sabó, colònia, crema hidratant o tovalloletes. S’aconsella no portar productes frescos ni productes que tinguin una data de caducitat a curt termini (com per exemple pa de motlle, ni embotits). Tampoc no es demana pasta ni arròs ja que encara n’hi ha al banc de queviures. Als punts de recollida no s’acceptaran begudes alcohòliques ni refrescos.

Mil persones al Banc de Queviures

A causa de la creixent situació d’atur, el Banc de queviures d’Igualada actualment atén una mitjana de 80 famílies per setmana, i es dóna prioritat a les famílies amb nens petits. Es calcula que unes 1.000 persones s’alimenten actualment a Igualada gràcies al banc d’aliments, i el perfil d’usuari ha canviat molt; si bé abans eren majoritàriament famílies nouvingudes, actualment són famílies autòctones, que pateixen situacions d’atur de llarga durada i problemes amb l’habitatge, ja sigui perquè viuen en un domicili de lloguer en condicions precàries o bé perquè han hagut d’abandonar casa seva perquè no podien fer front a la hipoteca.


1 Comentaris

J

Josep Marí i Llacuna

IGD

22 de desembre 2012.09:34h

Respondre

Una iniciativa molt bona i més en aquetss dies tan emotius i en un temps difícils per a moltes persones i famílies.
I després encara i a persones que critiquen la joventut” per... Llegir més passotes”!
Surto a col.laborar-hi. BON NADAL!
Josep Marí i Llacuna

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.