TORNAR
PUBLICITAT

Una obra de l'estudi d'arquitectura Miralles-Tagliabue pel reconegut coreògraf de dansa contemporània Merce Cunningham

El manyà igualadí Esteve Miret, l'ha construït

societat
Dimecres, 11 març 2009. 16:20. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El prestigios estudi d'arquitectura  Miralles- Tagliabue, ha elaborat el projecte escenogràfic a encàrrec d'un dels coreògrafs més importants de la dansa contemporània, Merce Cunningham. Una estructura metàl·lica, feta pel ferrer igualadí Esteve Miret, de set tones de pes i set metres d'alçada, mòbil i amb quatre punts devista possibles, permetrà el desenvolupament d'una coreografia que el mateix Cunningham ha ideat pel seu 90è aniversari i que s'exhibirà en diversos escenaris del món.

El proper 16 d'abril, el coreògraf Merce Cunningham celebra 90 anys, data per la qual estrenarà una coreografia feta expressament per a l'ocasió i que comptarà amb l'escenografia dissenyada per l'estudi d'arquitectura Miralles-Tagliabue EMBT i construida per Esteve Miret. Es tracta d'una estructura de set metres d'alçada i st tones de pes que suportarà tota l'estructura musical de l'espectacle, tres grups de música i una ballarina que ocasionalment ballarà a l'estructura. la resta de ballarins actuaran fora de l'estructura. La coreografia porta per nom Nearly ninety i s'entrenarà el mateix 16 d'abril a la Brooklyn Academy of Music de Nova York. Després començarà una gira que tindrà, com a escenari de l'estat espanyol la ciutat de Madrid el 30 d'abril.

El projecte desenvolupat per l'estudi a Igualada, és una escenografia mòbil que permet quatre punts de vista diferents. Tot i que l'espectacle no segueix un fil argumental hi ha una idea subjacent, l'escala, que en la mateixa estructura simbolitza i permet seguir avançant, seguir endavant.

Diverses plataformes i nivells acolliran els músics que tocaran en directe, el grup Sonic Youth, el guitarrista de Led Zeppelin, John Paul Jones i el músic japonès Takehisa Kosugi.

L''escenografia comptarà a més amb projeccions del videoartista Krank Aleu, habitual col·laborador de la Fura dels Baus que donaran a l'estructura un aspecte sòlid com d'una roca.


1 Comentaris

j

jordi

Igualada

11 de març 2009.17:09h

Respondre

Però... la notícia no seria que aquesta estructura s’ha construït a Igualada?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.