//Plugins sense CDN ?>
El centre de l'Alta Anoia té agendat aquest divendres un Sopar sota les Estrelles amb unes 40 persones. Una vetllada amb atractiu afegit, ja que s'espera per aquesta nit un eclipsi lunar d'una durada inèdita aquest segle: quatre hores. L'Observatori obre portes per veure aquest fenomen.
Per aquest divendres, 27 de juliol, hi ha previst un fenomen car de veure: un eclipsi total de Lluna, de quatre hores, que serà visible a Catalunya amb el permís dels núvols. A l'Observatori de Pujalt es farà un seguiment del fenomen amb una retransmissió en directe accessible a través de la web www.observatoridepujalt.cat. Pel color que prendrà el satèl·lit, tapat per l'ombra de la Terra, el fenomen s'anomena 'Lluna Vermella' o 'Lluna de Sang'.
Començarà a 24 minuts després de les 8 del vespre, tot i que llavors la Lluna encara no haurà sortit. Fins a 2/4 de 10, l'ombra de la Terra anirà tapant tota la Lluna. A aquesta hora, l'eclipsi ja serà total. La Lluna a Catalunya sortirà sobre 1/4 de 10 i quan es comenci a fer visible ja serà dins de la totalitat. A les 22:21 és quan hi ha previst el màxim de l'eclipsi. La màxima foscor. Després encara fins 1/4 de 12 es mantindrà l'eclipsi total de Lluna. A partir d'aleshoresla Lluna anirà abandonant l'ombra de la Terra i fins a les 0:19 encara podrem veure l'ombra projectada sobre la Lluna en forma d'eclipsi parcial. En els eclipsis totals de Lluna hi ha alguns raigs de llum del sol que són desviats per l'atmosfera terrestre i que acaben arribant a la Lluna de forma tènue. Aquests raigs que són refractats també són absorbits per la banda del blau i per tan la llum tènue que hi arriba a la Lluna és una mica vermella. Sempre que hi ha un eclipsi total de Lluna el color que agafa la Lluna és vermell. Per altra banda, quan es produeix aquest fenomen la Lluna es troba en la fase de Lluna plena. Una vegada acabat l'eclipsi tornarà a gaudir de la Lluna plena. L'Observatori de Pujalt obrirà les portes per fer una observació pública.