TORNAR

Òdena demana al Tribunal Superior de Justícia la nul·litat dels projectes de parcs fotovoltaics

societat
Dilluns, 25 setembre 2023. 09:56. Redacció AnoiaDiari.

Òdena ha recorregut als tribunals per demanar la nul·litat dels projectes, a través d'un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, donat que les al·legacions fetes per l'ajuntament el passat mes de maig no van ser contestades.

L'Ajuntament d'Òdena ha exposat en un ple extraordinari les actuacions acomplertes i les previstes a efectuar per tal de fer front als projectes de parcs fotovoltaics i les seves línies de connexió i evacuació, aprovats el passat mes d'agost per Generalitat de Catalunya.

Per altra banda, respecte a les aprovacions de les llicències administratives dels projectes del passat mes d'agost, l'Ajuntament també ha presentat recurs d'alçada per a tots ells, que suposa l'estat previ a anar als tribunals, a través d'un nou recurs contenciós administratiu, en cas que no s'accepti.

L'alcalde també va informar que s'està participant activament d'un treball conjunt amb la resta de municipis afectats per aturar aquesta massificació, a través de recursos d'alçada contra les aprovacions, com també ha consensuat un manifest amb la resta d'Ajuntaments demanant mesures i correccions.

En el ple, el govern ha reiterat el seu posicionament a favor de les energies renovables, però manifesta la seva disconformitat en la manera com han estat projectats, creant un gran impacte al territori i fomentant un model que només beneficia a les grans empreses i perjudica greument la qualitat de vida de les persones i el medi natural.

Jaume Xaus va exposar la cronologia dels fets, des de l'inici dels projectes, amb el govern amb Maria Sayavera, amb Francisco Guisado, i actualment amb ell mateix. Va exposar les diferents reunions amb els Ajuntaments afectats, com també amb la població de la mà de Preservem l'Anoia, els requeriments efectuats per demanar la nul·litat dels projectes, el recurs contenciós administratiu també presentat, i l'última reunió celebrada el passat 18 de setembre amb el departament d'Acció Climàtica de Generalitat de Catalunya i l'empresa promotora Grup Ignis.

Al seu torn, els grups d'Òdena Progrés i Òdena a Fons van demanar l'aprovació d'uns acords per tal d'actuar amb contundència davant la Generalitat de Catalunya, amb la suma de tots els grups municipals. El govern es va comprometre a estudiar el document exposat pels grups de l'oposició on, entre altres aspectes, es demana desestimar la totalitat dels projectes, elaborar una defensa judicial a totes instàncies, el trasllat de la vulneració de drets als ciutadans al Síndic de Greuges, comunicar totes les accions preses i la dimissió de diferents responsables de Generalitat de Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.