//Plugins sense CDN ?>
Amb aquest objectiu, l'inventari, que ha estat redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació, amb un cost de 38.644 euros, defineix el patrimoni històric, arquitectònic i ambiental d'Òdena, amb els seus nuclis de població, el nucli urbà, el Raval d'Aguilera, l'Espelt, Les Casetes d'en Mussons i el Caseriu d'en Ripoll. El treball, que s'ha desenvolupat al llarg de setze mesos, permetrà apropar-se als valors patrimonials del municipi des de tots els conceptes per garantir un coneixement general i culturalment connectat dels seus béns.
L'inventari recull una memòria amb l'estudi de l'evolució urbana i històrica del municipi, l'estudi de paisatge i la carta arquelògica actualitzada. S'han confeccionat les fitxes corresponents als 482 elements inventariats, que segons la seva naturalesa i el tipus de valors associats es poden classificar en béns arquitectònics i urbanístics, béns arqueològics i paleontològics, béns socioculturals i etnològics, béns naturals i béns ambientals i paisatgístics.
A l'inici dels treballs, l'Ajuntament va convocar tot el veïnat d'Òdena i l'equip redactor per assabentar-los dels objectius del treball, cosa que es va traduir en la col·laboració dels odenencs, aportant documents i fotos antigues, i permetent l'accés a les seves masies.
L'Ajuntament va sol·licitar a la Diputació de Barcelona, a través del Pla de Concertació de la Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat 2008-2011, la redacció d'aquest treball, que havia de servir com a document base per a la posterior redacció del Pla Especial Urbanístic de protecció i Catàleg del municipi.
Alfons R.V.
Igualada
9 de desembre 2013.14:22h
Conservar-lo, recuperar-lo i millorar-lo....!màgiques paraules!. Felicitats de tot cor als Srs. Solé i Castells.
Déia el filòsof xinès, Li Yutang : La meitat de la bellesa d´un indret depén... Llegir més del paisatge i l´altre meitat, de qui el contempla.
Malauradament a la ciutat d´Igualada i en els inicis dels Segle XXI, vàren governar uns senyors ”nous progrès feudals” anomenats ENTESA, que es vàren permetre el luxe d´especular amb el Patrimoni Arquitectònic i històric de la ciutat. Un Pre-Poum de va desballestar per complert el Passeig de les Cabres convertint-lo en un Scalextric en tota regla per afavorir els interessos privats de la empresa del Parquing de pagament (filial FCC), a cambi de 290 places de pagament (abans 320 gratuites), i també de posteriors obres a realitzar en un proper POUM-2010 (tranformació total del Barri del Rec).
Senzillamet especulació pura, dura i pelotaço urbanistic en tota regla.
El Parquing a construir era inviable de totes, totes, vist el nombre d´aparcaments que hi havia a la zona a no ser que es garantisin transformar-los - entre d´altres promesses- en places de pagament...hi així va ser.
L´any 2011, l´empresa mare de Parquing Plaça de la Creu-Passeig de les Cabres, es va vendra a l´empresa Mutua Park de Madrid, 31 parquings de tota Espanya, a condició que els deficitaris com el d´Igualada quedessin inclosos en el pack.
I els igualadins a tot aixó que hi podem dir: dons no rés, pagar i callr i a més a més veura cóm els altres especulant amb el que abans havia estat Patrimoni Arquitectònic de tots els igualadins.