TORNAR

Òdena tanca una edició del projecte CREIX que s'ha fet per videoconferència degut al confinament

La psicòloga Verònica Amezcua creu que els participants s’han adaptat bé als temes del moment

societat
Divendres, 17 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Òdena ha conclós una nova edició del projecte CREIX, dirigit per la psicòloga Verònica Amezcua, en una dinàmica marcada pel confinament, motiu pel qual la majoria de sessions han estat per videoconferència. El Projecte CREIX és una activitat psicoeducativa que promou l'educació emocional, l'auto-coneixement i el creixement personal. Al llarg de les diferents sessions els joves escullen quins temes tractaran, com l'autoestima, la igualtat, la comunicació, els complexos, les pors, les angoixes, les relacions d'amistat o de parella, o la gestió de les emocions. 

Alguns dels joves que han pres part en l'edició actualAquest juny, després dels difícils mesos de confinament, ha acabat la vuitena edició del Projecte CREIX. L'Ajuntament d'Òdena ha organitzat aquesta activitat destinada a nois i noies d'entre 12 i 18 anys en el marc de l'Espai Jove i és totalment gratuïta. En l'edició que va començar febrer, hi han participat joves dels 14 als 16 anys.

Verònica Amezcua, psicòloga especialista en Anàlisi i Conducció de Grups i directora del Centre Avancem d'Òdena, ha dirigit aquestes sessions psicoeducatives que tenen per objectiu: "oferir als joves eines per a la trajectòria vital, habilitats socials i estratègies per a l'autonomia i per a la presa de decisions -davant de possibles conflictes entre iguals, familiars i altres, perquè els puguin resoldre d'una forma constructiva i assertivita, potenciant el talent de cada persona."

La directora del projecte destaca "la importància que ha tingut el projecte per als participants d'aquesta edició, ja que ha coincidit amb el confinament. A través de les videoconferències setmanals els participants, a banda dels temes més habituals, han pogut tractar d'altres específics del moment, com el fet que alguns han patit la síndrome de la cabana, pors o han pogut iniciar el dol."

La psicòloga considera que ha estat molt enriquidor l'adaptació a les noves dinàmiques "perquè cada participant ha pogut treballar des de la seva zona de confort." Els joves, familiars i la mateixa directora valoren molt positivament aquest projecte, únic a l'Anoia durant el confinament. Amezcua avança que la iniciativa es farà extensiva a altres municipis de la comarca a través del Consell Comarcal de l'Anoia i que hi ha interès tant pel projecte com pel tipus de grup psicoeducatiu. Encara no se sap si la propera edició, prevista per a l'octubre, podrà engegar presencialment, però en el cas que no fos possible els organitzadors proposaran tirar-la endavant en línia.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.