TORNAR

L'Oficina de Treball tornarà a Igualada

L’Anoia baixa dels 8.000 aturats per primer cop des del 2008

societat
Divendres, 7 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La capital de l'Anoia tornarà a acollir l'Oficina de Treball del Servei Català d'Ocupació. La seu ha estat a Vilanova del Camí durant tres dècades. La notícia arriba en un moment en el que les dades de l'atur dibuixen una tendència positiva: mig any a la baixa i una reducció de 200 inscrits el darrer mes.

La Generalitat ha activat la licitació d'un nou edifici per acollir el Servei d'Ocupació de Catalunya a l'Anoia, un immoble que serà a Igualada que, d'aquesta manera, recuperarà l'oficina després de pràcticament tres dècades situada a la plaça dels Horts de Vilanova del Camí. Fonts del Departament de Treball i Afers Socials apunten que "fa temps que s'estava treballant per portar la seu a Igualada altre vegada" i que ara es busca arrendar un immoble per acollir, durant almenys cinc anys, els serveis. La licitació parteix de 243.000 euros. 

L'Oficina de Vilanova, a la plaça dels HortsL'aspiració d'una nova oficina és antiga. Durant el govern del Tripartit, el director del SOC, Joan Josep Berbel va anunciar en un parell de visites a Igualada que es cercaria un nou immoble per a l'Oficina de Treball per donar millor servei i acabar amb la imatge de les cues d'aturats a la plaça dels Horts de Vilanova. La previsió que es va marcar va ser pels exercicis 2010-2011, però no es va concretar mai. 

Nova reducció de l'atur

Aquesta notícia arriba en un dels millors moments en reducció de la desocupació de la dècada. Hi ha 7.873 demandants de feina inscrits a l'Oficina del SOC, la xifra més baixa des de la tardor de 2008. Aquest darrer mes de juny hi ha un balanç de 222 persones menys registrades, de manera que es cau per sota dels 8.000 aturats per primer cop en nou anys. Gairebé un terç de la reducció correspon a Igualada, que ara mateix té 2.444 persones inscrites com a demandants.


2 Comentaris

J

Joana

Igualada

13 de juliol 2017.13:16h

Respondre

El que hauria de tornar a Igualada es TRABALL i no lo que hi ha ara ,atur i mes atur i botigues que tenquen.

M

Maribel

IGUALADA

7 de juliol 2017.12:31h

Respondre

El títular no pot ser ja més egocèntric de l’igualadinisme ranci de sempre. En el cas de que calgui un trasl·lat de la Oficina de l’antic INEM per raons de necessitat d’ampliar el servei,... Llegir més noves dependències, etc... i que aquestes s’ubiquin en algun local ubicat -circumstancialment- la Igualada ”centre” no serIa mai un ”tornar”, sinó un trasl·lat de tipus pràctic (encara que s’integrés a l’IGNOVA de l’antiga Ampelior, per exemple). Que se sàpiga Vilanova no va prendre mai a ningú l’Oficina de Treball que s’havia de trasl·ladar del Carrer d’Òdena, i que des d’Igualada no es va ser capaç de solucionar el canvi d’indret necessari.
Després parlem de la Conca d’`Òdena, o és que no més hi pensem en clau de poder local???????

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.