//Plugins sense CDN ?>
Des d’aquest dilluns menjar paté de Sant Jordi serà una realitat. I és que l’artesà alimentari de Cal Pepe, de Santa Margarida de Montbui, n’ha creat un per celebrar la diada. El paté, de sabors molt contrastats, combina el dolç i el salat, i és elaborat amb base de crema catalana i salsa de calçots, per simular la senyera.
A més d’aquesta novetat, els anoiencs també trobarem, com és costum, el pa de Sant Jordi, que representa l'escut de Catalunya amb les quatre barres vermelles sobre fons groc. Està elaborat a partir de tres pastes: de nous, de sobrassada i de formatge, la combinació de les quals resulta un pa gustós i aromàtic.
Per endolcir la diada algunes pastisseries disposaran del tradicional pastís de Sant Jordi, a més d’altres productes creats especialment per la diada com roses de caramel, galetes en forma de drac i rosa, entre altres. El pastís de Sant Jordi és un típic pa de pessic, amb capes de mantega intercalades entre els talls, primets de pa de pessic, simulant les pàgines d’un llibre. Hi ha pastisseries que han innovat introduint altres ingredients, per a fer-lo més suau i adaptat als nous gustos dels clients, per exemple amb llimona o cremats per sobre.
El Consell Comarcal de l’Anoia des de fa 5 anys treballa per identificar l’artesania alimentaria de la comarca i aposta per donar a conèixer la qualitat dels productes artesans alimentaris que poden ser de temporalitat o creats especialment per la celebració d’efemèrides com és ara la diada de Sant Jordi.